IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi показа дизайна на бъдещия ASX

Концептът XR-PHEV II разчита на хибридно задвижване

Mitsubishi показа дизайна на бъдещия ASX

Mitsubishi не дочака старта на автосалона в Женева и разкри първи снимки и подробности за компактния си концептуален модел XR-PHEV II. Серийната версия на автомобила ще бъде следващото поколение на ASX, а дизайнът ще бъде използван и за други бъдещи кросовъри на марката.
Mitsubishi показа дизайна на бъдещия ASX
Новият концепт XR-PHEV II представлява продължение на модела XR-PHEV, показан през 2013 г. на автосалона в Токио. Размерите на машината са дължина от 4490 мм, широчина - 1890 мм и височина - 1620 мм. Разстоянието между двете оси е 2670 мм, като кросовърът е изграден на платформата GS, разработена с помощта на Chrysler.

Автомобилът има задвижване към четирите колела и разчита на хибриден агрегат. В него влизат бензинов турбо-двигател за предната ос и електромотор с мощност 163 к.с. за задната. За бензиновия агрегат засега не се разкриват подробности, но при XR-PHEV той беше с обем 1.1 литра. Литиево-йонните батерии са с капацитет 12 кВт/ч, а от компанията твърдят, че нивото на вредни емисии СО2 при модела ще бъде около 40 г/км.

Останалите подробности за машината ще станат известни в Женева. Очакванията са дизайнът на хибридния кросовър да бъде използван не само за следващото поколение на ASX, но и за фейслифта на Outlander, който вероятно ще се появи по-късно тази година или в началото на следващата.

Снимка: Mitsubishi

 

 

0 от 500