IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Touran е по-голям, но по-лек

Volkswagen разкри третото поколение на модела

Новият Touran е по-голям, но по-лек

Volkswagen разкри новото поколение на модела Touran, чиято световна премиера ще се състои следващата седмица в Женева.
Новият Touran е по-голям, но по-лек
Третото поколение Touran продължава познатия за MPV автомобилите дизайн, но демонстрира по-изразена външност благодарение на акцентите от новия фирмен дизайнерски език на Volkswagen. Интериорът е станал видимо по-комфортен и изпипан, като може да бъде снабден с най-новите инфо-развлекателни системи на Volkswagen, включително Android Auto на Google и Car Play на Apple.

Новият Touran е изграден на платформата MQB, като е с 13 см. по-дълъг от предшественика. Междуосието е нараснало с 11 см, откривайки допълнително място в интериора, но същевременно общата маса на модела е намалена с 62 кг. Обемът на багажника е увеличен с 48 литра.

Автомобилът може да се оборудва с 5 или 7 места, като предлага избор от турбо-бензинови и турбо-дизелови двигатели. Бензиновата гама е представена от 1.2 TSI (110 к.с.) и 1.4 TSI (150 к.с.), а дизелите са 1.6 TDI (110 к.с.) и 2.0 TDI (150 к.с. или 190 к.с.).

Премиерата на модела ще се състои в Женева, където Volkswagen ще покаже и обновения Sharan. На пазара новото поколение Touran ще бъде налично от началото на лятото, а първите доставки към клиенти ще бъдат осъществени през втората половина на годината.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen touran
0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вечният пациент
  • #6
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    вие сте като комунистите, едно си баба знае, едно си баба бае...Но дали някой е чел новата статия, където туран има само две наказателни точки заради два нищожни проблема в интериора, а беше наблъскат с всички екстри?Като коментирате с факти, споделяйте актуална информация, а не такава за модел произведен преди 12 години...
  • #5
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Judge Dredd ( преди 9 години )
    Мдам, тази статия беше разбиваща. "Единствено 6-степенната DSG кутия не даде дефект".Обаче в последствие 7-степенната почна да гърми... та само това ли е...ФВ трябва да изберат:1. Да повишат качеството на нивото на цената2. Да свалят цената на нивото на качеството
  • #4
    19 rate up comment 18 rate down comment
    Стефан ( преди 9 години )
    читателите на аутобилд помнят статията: "моят дом беше сервизът"
  • #3
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе тоя модел от цялата гама двигатели дето предлагат няма един читав. Все куците и с дефекти двигатели са му напраскали. Няма един от тях, за който да няма супер много оплаквания за дефети. Тежко и горко на "гордите" бъдещи собственици.
  • #2
    5 rate up comment 28 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    i oshte po-grozen muhahahaha
  • #1
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    много добре, браво!