IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа новия Tucson

В Европа кросовърът ще се предлага с два бензинови и два дизелови мотора

Hyundai показа новия Tucson

Корейската компанията Hyundai показа първи снимки и разкри подробности за новия си кросовър Tucson, познат още и като ix35. Продажбите на модела ще стартират през втората половина на годината.
Hyundai показа новия Tucson
Компактният кросовър е заимствал редица стилистични решения от по-големия си „брат“ Santa Fe. Външният вид на всъдехода е по-атлетичен, а хромираната решетка и тесните фарове със светодиодни елементи карат машината да изглежда по-привлекателна от своя предшественик.

Салонът на модела също е станал по-премиален благодарение на използването на по-качествени и по-приятни при докосване материали, сочи информацията. Появил се е и мултифункционален волан, обвит с кожа, както и допълнителни хромирани елементи. Кросовърът е получил и голям сензорен дисплей на централната конзола, а като опция се предлагат нагряващи се предни седалки с вентилация, както и електрическо затваряне на багажника, чийто обем е 513 литра.

Под капака на автомобила, предназначен за Европа, може да бъде намерен 1.6-литров атмосферен бензинов мотор GDI, развиващ 135 к.с. Той работи само с 6-степенна механична скоростна кутия.  Двигателят се предлага и във вариант с турбина, като мощността му е 176 к.с. Освен с механична, този модел работи и в комбинация със 7-степенна автоматична трансмисия с 2 съединителя.

Дизеловите агрегати също са два - 1.7-литров със 115 к.с. и 2.0-литров в два варианта на мощност (136 и 184 к.с.). Базовата дизелова версия работи само с механична, докато 2.0-литровият вариант се предлага и с 6-степенен автомат.

Сред системите за безопасност при новия Hyundai Tucson са включени асистент при паркиране Smart Parking Assist, система за автономно екстремно спиране Autonomous Emergency Braking, система за поддържане на лентата на движение Lane Keeping Assist System, система за следене на „слепите“ зони Blind Spot Detection, разполагаща с функция Rear Traffic Cross Alert, която предотвратява опасност от удар отзад.

Освен това кросовърът има и система, информираща за действащите ограничения на скоростта - Speed Limit Information Function, както и активен преден капак Active Bonnet System, който автоматично се отваря при сблъсък за да смекчи удара.

Моделът ще има премиера в Женева.

Снимки: Hyundai

 

 

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 9 години )
    В друг сайт пише, че всички двигатели са с по-висок въртящ момент и по-икономични от предишната версия.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дизелите им са обновени. Базовият 115 коне е със същата мощност, но върт. момент от 260 Нм. е станал 280 Нм./1250 об/мин. За сравнение, Пасат и съвсем новата Шкода Сюпърб, в базовата версия дизела са с 250 Нм./1500 об/м., с подобна кубатура. В базовото ниво корейците имат по-добрия двигател. То пък какви корейци! Половиният екип от Ауди работи за тях. Хюндай е по-скоро германска марка, с всичките плюсове и минуси от това.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    Дизайнът е много напред в сравнение със сегашния ix35, който е по-скоро отблъскващ - висок, с малки гуми, грозни калници и като цяло доста "китайски". Това обаче е друга бира и изглежда доста по-агресивно и пропорционално. Иначе високите им продажби в Европа се дължат от части и на предимствата от двустранното външно-търговско споразумение м/у ЕС и Корея. За това продават и повече от японските, за които митата в ЕС са много по-сериозни и цените съответно по-високи.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В изпърдяна Германия преди седмица гледам всяка втора кола от средния клас е Хюндай или Киа.Гьобелсовата пропаганда и там не върви вече.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    прекрасен автомобил,но като пожелание им казвам да намалят пластмасите и цената
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    sorry ( преди 9 години )
    Казват,че германците измислили работата,така както вървят Хюндай и Киа можем да кажем,че корейците измислиха-удоволствието от работата!