IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В GM не съжаляват за SAAB, Hummer и Pontiac

Това заяви изпълнителният директор на компанията, намеквайки, че марките няма да бъдат върнати на пазара

В GM не съжаляват за SAAB, Hummer и Pontiac

В GM не съжаляват за закриването на марките Saturn, SAAB, Hummer и Pontiac, става ясно от изказване на изпълнителния директор на General Motors Мари Бара пред Automotive News.
В GM не съжаляват за SAAB, Hummer и Pontiac
На проведения наскоро Световния конгрес на Automotive News Мари Бара бе категорична, че това е било правилно решение и продължава да стои твърдо зад него.

Макар не в прав текст, изпълнителният директор съобщи също така, че не се предвижда въпросните марки да бъдат върнати на пазара, допълва изданието.

Говорителят на General Motors Райнди Карни пък уточни, че компанията поддържа контакт с бившите клиенти на Pontiac, предлагайки им специални стимули за покупка на настоящите продукти на GM. Тя обаче не пожела да сподели дали този метод дава резултати.

Припомняме, че Saturn, SAAB, Hummer и Pontiac бяха извадени от състава на General Motors през 2008-2009 година, когато американският гигант бе в период на банкрут и мащабна реконструкция.

Една от марките - шведската SAAB, все още съществува, но е изправена пред непрекъснати финансови проблеми. Собственикът й National Electric Vehicle Sweden (NEVS) води преговори с индийската Mahindra & Mahindra и китайската DongFeng, надявайки се да намери свеж капитал.
 
*Централата на GM в Детройт, САЩ. Снимка: Ройтерс

0 от 500
  • #6
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те Опел и Вектра вече нямат. Направиха Инсигния, но това не е Вектра. ГМ са една от най-смотаните компании с много гадна политика спрямо марките, които купуват. Единствено Форд са по-големи дървари. Който е минал под шапката им добро не е видял.
  • #5
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Идиот ( преди 9 години )
    *** то ГМ решиха, че могат да скубят парички като превърнат иначе скъпия и здрав СААБ във Вектра, обаче в Европа тия работи не минават...
  • #4
    30 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Абе те да си затриват собствените американски марки,ако искат и всичките наведнъж,ама защо унищожиха СААБ,която си е европейска марка???
  • #3
    30 rate up comment 4 rate down comment
    КиБик ( преди 9 години )
    Купувачите търсят съответната комбинация от ниска цена, надеждност и престиж. Американските кошнищи не отговарят на нито едно от тези изисквания. Бай-бай
  • #2
    43 rate up comment 2 rate down comment
    Станчев ( преди 9 години )
    Хубаво, но европейците съжаляваме за Сааб!
  • #1
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Мари "го"Б ( преди 9 години )
    Да се готвят Кадилак,Буик,Шевролет и Опел.