IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel показа най-икономичния си модел

Това е Corsa 1.3 CDTI ecoFlex с полуавтоматична трансмисия

Opel показа най-икономичния си модел

Със среден разход на гориво от само 3,1 л/100 км., новото поколение Corsa е най-икономичният модел в гамата на Opel, съобщават от германската компания.
Opel показа най-икономичния си модел
Снимка: Opel

Автомобилът разчита на дизелов двигател 1.3 CDTI ecoFlex и новата полуавтоматична трансмисия Easytronic 3.0, като разполага серийно със система Start/Stop, технология за рекуперация на енергията при спиране и гуми с намалено съпротивление при търкаляне.

Агрегатът развива 95 к.с. и 190 Нм, като изразходва средно 3,1 л/100 км. А това превръща Corsa не само в най-икономичния модел на марката, но и в най-икономичния дизелов автомобил на пазара в момента, твърдят от Opel. Емисиите на CO2 са 82 грама на км.

Въпросният агрегат е добре познат от моделите на Opel, като сега е бил допълнително модернизиран, включително с последно поколение турбокомпресор, маслена помпа с променливи характеристики на работа и водна помпа, която се включва само при необходимост.

Трансмисията - трето поколение Easytronic, е полуавтоматична. Тя сменя предавките автоматично, но в същото време е по-достъпна и по-лека от конвенционалните автоматици, поясняват от германската компания.

Моделът ще бъде на разположение за поръчка от месец март.

 

Тагове: opel corsa ecoflex
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Водната помпа предполагам е електрическа, както на Приус и не работи непрекъснато и не товари двигателя с въртенето на шайби и ремък. При палене особенно е доста добре за стартера и акумулатора.
  • #2
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "и водна помпа, която се включва само при необходимост" Това не звучи обещаващо. Първо колко голям консуматор е водната помпа и второ кога няма необходимост от нея
  • #1
    21 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Браво но Фиат