IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin намери пари за нови модели

На автосалона в Женева британците ще разкрият плановете си

Aston Martin намери пари за нови модели

Един от главните инвеститори на Aston Martin - частния италиански фонд за дялови инвестиции Investindustrial S.p.A., е готов да осигури финансиране за разработка на нови модели на британската марка. Това съобщава изданието Automotive News Europe, което цитира председателя на Съвета на директорите на Investindustrial - Андреа Бономи.
Aston Martin намери пари за нови модели
Италианците купиха 37,5% от акциите на автомобилната марка от кувейтската инвестиционна група Investment Dar през 2012 г. Тогава вложението бе направено с разчет между 7 и 10 години. По думите на Бономи, автопроизводителят има план за развитие и Investindustrial от самото начало е готова да го обезпечи материално. Очаква се по време на автосалона в Женева през март новият шеф на Aston Martin - Анди Палмър, да разкрие подробности за стратегията.

В момента британците са единственият в света независим производител на суперколи, който не принадлежи на някой от големите концерни. От гледна точка на финансирането на изследвания и нови разработки това затруднява конкуренцията с марки като Bentley (Volkswagen Group), Rolls-Royce (BMW Group) или Maserati (Fiat Chrysler Automobiles). Освен Investindustrial, големи акционери в Aston Martin са кувейтските компании Investment Dar и Adeem Investment Co. Немският концерн Daimler също има 5% от акциите.

Очаква се парите, осигурени от Investindustrial, да отидат за нови модели. Компанията вече регистрира индексите DB10, DB11, DB12, DB13 и DB14, като първият бе използван за означение на новия автомобил на Джеймс Бонд, използван в най-новия филм за легендарния агент на британските служби. Машината засега е само концепт, който предстои да излезе и в серийно производство.

Снимка: Aston Martin

Тагове: investindustrial s.p.a.
0 от 500