IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

R-Class се настанява в дома на Hummer

Моделът на Mercedes-Benz ще се произвежда в завода на AM General

R-Class се настанява в дома на Hummer

Компанията AM General, създала цивилната и военната версии на Hummer, ще произвежда минивана със задвижване на четирите колела Mercedes-Benz R-Class. Споразумението предвижда моделът да се сглобява в завода на AM General в щата Индиана, съобщават от Mercedes-Benz.
R-Class се настанява в дома на Hummer
Към момента американската версия на R-Class се произвежда в завода на Mercedes-Benz в Таскалуса, щата Алабама, заедно със седана C-Class и кросовърите M- и GL-Class. С появата на крос-купето GLE-Class производството нараства значително и не достигат мощности. Затова компанията е взела решение да предостави правата върху R-Class на AM General, става ясно от информацията.

Самият модел още от 2013 г. се произвежда единствено за китайския пазар. В почти всички други държави, където се продаваше миниванът, неговото предлагане бе спряно още през 2012 г. Причините са ниското търсене и високите производствени разходи.

За да може да прави Mercedes-Benz R-Class, ръководството на завода на AM General започва да набира и обучава нови работници. Предвижда се единствено производството на удължената версия на минивана, като плановете са от конвейера да слизат по 10 000 бройки годишно.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500