IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа предвестника на Alpine

Машината е част от виртуалната игра Vision Gran Turismo

Renault показа предвестника на Alpine

Компанията Renault представи свой спортен модел, с който ще участва във виртуалната игра Gran Turismo 6. Машината е предвестник на серийния автомобил, с който спортната марка Alpine ще се завърне на пазара през 2016 г.
Renault показа предвестника на Alpine
Renault Alpine Vision Gran Turismo разполага с карбонов монокок, в чийто център е поставен 4.5-литров V8, развиващ 450 к.с. Той предава въртящия момент върху задната ос чрез 7-степенна секвенциална скоростна кутия. Теглото на виртуалния болид е 900 кг, които се разпределят между двете оси в съотношение 47:53. Заявената максимална скорост е 199 мили (320 км/ч).

От Renault описват своята разработка като комбинация от миналото, настоящето и бъдещето. Концептът също така символизира връзката между виртуалния и реалния свят, въпреки че нито един детайл от прототипа няма да бъде използван за серийния модел. Засега французите са се ограничили в създаването на пълномащабен макет.

Очакваше се Renault да получи помощ от британската Caterham за възраждането на Alpine, но през пролетта на миналата година партньорите се разделиха, след като се оказа, че имат различно виждане за проекта. Въпреки това французите вече са готови с дизайна на първия модел на Alpine. И в случай, че той пожъне успех, Renault ще създаде цяло ново семейство автомобили.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Някой ( преди 9 години )
    Ами и аз карам Рено и не мога да се оплача от нищо свързано с колата. Имам двама приятели които са също с рено и пак не се оплакват. Вие тези служебни коли като започнете да ги хвалите и давате за пример ..... Голям смях пада.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    BG ( преди 9 години )
    ex това се казва Звездолет!
  • #3
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Teo ( преди 9 години )
    Една интересна концепция, а в този случай и виртуално създаден автомбоил.Желая успех !Иначе за автомобилите на Рено. Имал съм няколко модела автомобили Рено (11,19,Клио,Лагуна) и впечатленията са ми добри. Дано и пишещите колеги тук са имали автомобил Рено, а не просто споделят мнение от приятели, познати, и т.н. Просто не е коректно.
  • #2
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    До сега от Рено виждаме хубави коли само на картинка а в производство Дачии.
  • #1
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дачия не мисля че ще им е толкова лошо имат си завода имат що-годе прясна технология като за техните стандарти и ще търкалят сегашните още 5-6 години. Но въпроса като Рено пуснат на пазара дяла си в Нисан и Инфинити кой ще ги купи. Да не станат част от ВАГ. Тогава ми е интересно какво ще направят феновете на двете марки пак ли ще се хранят