IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Adam ще се появи и на пазара в САЩ

Машината ще се продава под марката Buick

Opel Adam ще се появи и на пазара в САЩ

Компанията Buick ще пусне собствена версия на компактния Opel Adam за конкуренция с Fiat 500 и MINI на пазара в САЩ. Това обяви вицепрезидентът на Buick и GMC - Дънкан Елдред, пред Automotive News.
Opel Adam ще се появи и на пазара в САЩ
По думите на топ-мениджъра, който преди това ръководеше Vauxhall (английския аналог на Opel), от Adam би излязъл един чудесен Buick. Така той потвърди казаното от бившия шеф на General Motors - Дан Акерсън от 2013 г. Малко след старта на продажбите на мъника на Opel в Европа Акерсън каза пред журналисти, че Adam и кабриолетът на Opel - Cascada, могат да се превърнат в модели на Buick, които да се продават успешно в САЩ и Китай.

Елдред разкри още, че разработката на двата автомобила е била направена без разчет на американския пазар и по тази причина няма смисъл от финансова гледна точка настоящите им версии да бъдат преработвани. Това обаче може да стане за следващите поколения на моделите. Очаква се Buick Cascada да се появи на пазара през 2016 г., като той ще бъде доста по-луксозен от германския си донор.

Що се касае до Adam, при него смяната на генерациите е предвидена за 2018 г. Тогава ще излезе американският му вариант. Доста по-рано - още през тази година, Buick ще пусне и нов Regal на базата на Opel Insignia. Той ще се произвежда в в завода на германската марка в Рюселсхайм.

Снимка: Opel
 

Тагове: opel adam opel cascada
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Разбирати ти тиквата на тебе!
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не вярвам някой там да тръгне да го купува. Освен някой беден емигрант от Европа на който Опел му е любима марка. Особено пък с тези цени на горивата, малките и икономични автомобили в САЩ нямат никакъв шанс. Те до сега най-много купуваха ламята-камион Ford F150, а какво остава сега. Хич да не си правят труда, че ще им се смеят!