IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi възражда една легенда

Японците връщат всъдехода Montero на пазара в Америка

Mitsubishi възражда една легенда

„Завръщането на една легенда“ – по този начин Mitsubishi анонсира представянето на нов всъдеход, който ще се завърне в моделната гама на компанията на стартиращото на 12 февруари изложение в Чикаго. На снимката се вижда единствено неназован кросовър, който стои върху дюна в пустинята.
Mitsubishi възражда една легенда
Според представителя на компанията в САЩ - Алекс Федорак, това всъщност не е непознат автомобил. В Mitsubishi просто смятат да покажат на публиката в Северна Америка концептуалния GC-PHEV, чийто дебют се състоя на автосалона в Токио миналата есен. Едновременно с това обаче е сигурно, че именно по този начин ще изглежда следващото поколение на легендарния Montero.

В САЩ всъдеходът се произвеждаше през периода 1982-2006 г., докато на други пазари, където е известен като Pajero и Shogun, той се продава и до днес. Именно като Pajero всъдеходът успя още от третия си опит да спечели едно от най-трудните рали-състезания – „Париж-Дакаа“, през 1985 г. и това само затвърди репутацията му на много здрав и сигурен автомобил.

Към момента четвъртата генерация на модела не се предлага в Северна Америка. Нейното завръщане на този пазар ще бъде под формата на хибрид с възможност за презареждане от електропреносната мрежа. В Mitsubishi са на мнение, че имно „зелените“ автомобили ще бъдат много търсени за бъдеще и се подготвят за това.
Mitsubishi възражда една легенда
За целта Montero ще получи агрегата на концепта GC-PHEV (на снимката), в който влизат 3.0-литров V6 с турбо, 8-степенна автоматична скоростна кутия и електрически мотор, който развива 94 к.с. Общата мощност на силовата установка ще бъде 335 к.с., като само на електричество всъдеходът ще може да измине около 50 км.

Снимки: Mitsubishi

 

Тагове: mitsubishi montero pajero
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    me109e7 ( преди 9 години )
    Хора успокойте се това просто е концепт и предварителни дизайнерски рисунки. Показват ги колкото да кажат - Гледайте какъв косм. кораб сме създали и колко е модерен и футуристичен. Всички помним как изглеждаше концепта на Л200/Тритон, ето как изглежда вече пуснат от пол. година в Тайланд.https://***.youtube.com/watch?v=FW3PCTOUKX4 Всички знаем как всички оплюха новия Аутлендър и 2г. след началото на производството направиха лек фейслифт - просто цапнаха в черно част от предната броня.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Разбирам дизайнерите.Вдъхновили са се от дизайнът на мини ,твр и са се опитали да си представят джип като го направят да изглежда и футуристичен.На теория хубаво ама толкова ли не им е направило впечатление колко е грозно?А може би това е целта.Те японците имат доста странен вкус..Например хонда сивик дето мяза на летяща чиния със плексигласовата прозрачна решетка имала остарял дизайн.Следващият модел който е значително по-подобен на леген е съвременен...*** ги разбери тия хора..
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    "Задницата е безумна."То цялото е катастрофа ти само задницата казваш.Тя добре,че не се вижда напълно,кой знае каква "идилия" е и там.Някой среден художник ще им го нарисува по-добре и колата ще има успех.Това сякаш Пикасо го е творил,ама на 10 големи коняка.
  • #6
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Йори ( преди 9 години )
    Ми това нещо на снимката се помъчих да го харесам, помъчих се, па се отказах. Явно не схващам нищо от модерен дизайн. Грозно ми е. Предницата е сякаш крадена от RR Evoque, а задницата е еталон за бездарие и липса на усет за естетика и линия.
  • #5
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Задницата е безумна.
  • #4
    18 rate up comment 5 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    "Най-страшното явление в рали Дакар не е пустинята,не е джунглата,не е дори пясъчната буря.Най-страшното явление в ралито е Мицубиши Паджеро."Уважението ми към Паджеро е огромно.Обаче ако това недоразумение,на снимката,го обявят за наследник на легендарния "Пажо" ще е трагично.Тези,които са го рисували този джип сигурно са учили за дизайнери?Интересно обаче къде???Може би в Московския държавен университет,специалност промишлен дизайн на стругове,трактори,комбайни и 200-тонни преси???
  • #3
    20 rate up comment 7 rate down comment
    TurboЛеген ( преди 9 години )
    Спряха EVO-то сега ще правят зелени легени.
  • #2
    22 rate up comment 14 rate down comment
    TurboЛеген ( преди 9 години )
    Мицубуши възражда един леген!
  • #1
    28 rate up comment 5 rate down comment
    vel_co ( преди 9 години )
    На някои марки дизайнерските отдели пълни с гейове, а на други - с откровени психопати. Накъде отива световният дизайн?