IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo залага на кросовъри и хибриди

С приоритет за марката ще бъде линията Cross Country

Volvo залага на кросовъри и хибриди

Компанията Volvo ще съсредеточи главните си усилия в развиването на всъдеходната линия Cross Country, както и на хибриди от типа plug-in. Това заяви шефът на отдела за планиране в шведския производител Лекс Керсемакер пред Automotive News.
Volvo залага на кросовъри и хибриди
„Много от клиентите на Volvo търсят по-голям пътен просвет, задвижване на четирите колела, практичната пластмасова защита на каросерията и системата за помощ при спускане, които се предлагат на версиите Cross Country срещу умерено повишаване на цената“, обясни топ-мениджърът.

Според Керсемакер не е за пренебрегване и факта, че за разработката на подобни машини не е нужно голямо финансиране, както и много време. Като пример той посочи версията Volvo S60 Cross Country (на първата снимка), която е била разработена само за 8 месеца. Тя бе показана на автосалона в Детройт, където получи възторжени отзиви от публиката и медиите.

Разширяването на линията Cross Country ще засегне новите V40, S60 и V60, както и бъдещото V90, което ще представлява комби-версия на новия седан на марката S90. Неговата поява е предвидена за тази година. Освен това Volvo готви и нови компактни модели на платформата с предно предеване CMA, която се разработва съвместно с компанията-майка Geely.

Топ-мениджърът на скандинавския производител допълни, че Volvo без проблеми може да предложи на пазара и електромобил, но сега подобно решение не е рентабилно заради спадането на цената на нефта в светоен мащаб. Именно това е причината компанията да търси „златната среда“ – хибридни модели с възможност за зареждане от мрежата (plug-in).
Volvo залага на кросовъри и хибриди
Към момента компанията предлага дизелово-електрическото комби V60 и всъдеходът VC90 T8 (на втората снимка), работещ с комбинация от бензинов двигател и електромотор. Скоро към тях ще се присъедини и произвежданият в Китай седан S60L PPHEV.

Снимки: Volvo

 

Тагове: volvo cross country
0 от 500