IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малката Panamera ще бъде електрическа?

Моделът Pajun трябва да бъде на пазара след около три години

Малката Panamera ще бъде електрическа?

Спортния седан, който ще се настани под Panamera в моделната гама на Porsche, ще бъде изцяло електрически, твърди Auto Motor und Sport.
Малката Panamera ще бъде електрическа?
Единственото към момента изображение на Pajun. Снимка: Porsche

Въпросният автомобил, известен под името Pajun (от Panamera Junior), трябва да бъде завършен през 2018 или 2019 година. Според германското издание той ще се оборудва с изцяло електрически агрегат, за да конкурира Tesla Model S.

Неотдавна шефът на отдела за изследвания и разработки на германския производител Волфганг Хатц заяви, че не вижда смисъл в създаването на конкурент на Model S, като уточни, че приоритет за компанията са хибридните plug-in автомобили.

Според Auto Motor und Sport обаче, в Porsche са променили първоначалното си намерение да оборудват Pajun с конвенционални двигатели, тъй като сегментът е препълнен с бензинови и дизелови предложения. И затова са се спрели именно на електрически варинат с пробег от около 350-400 км., който да атакува Model S.

По предварителни данни малкият брат на Panamera ще има по-малки размери от електрическата Tesla Model S, което означава, че няма да бъде пълноценен неин конкурент. За Pajun се очаква да има дължина от около 4,6 метра, докато моделът на Tesla се простира на почти 5 метра. А това предполага, че е по-вероятно в Porsche да оборудват с електрически двигател Panamera, за да конкурират американския електромобил.

0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    и специалисти по патенти има в БГ. нищо че заявки за патенти в БГ почти няма - важно е че ги разбираме тия работи, нали
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Хайде да видим кога ще обявят закриването на проекта
  • #4
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ЕМи промениха си намерението, защото тесла си даде всички патенти и ся тия след 2 години ще изкарат ел. автомобил със старите патенти на ТЕСЛА и ще се бият в гърдите. Ама всички ще знаят, че са 5 години назад използвайки старите патенти и технологии на Тесла. А иначе изказана преди това теория, че няма смисъл да конглокират ТЕСЛА сега лъсва, че е прах в очите пораби технологична безпомощност.Сега със свободни патенти "се изменя първоначалното намерение" хаХАхА смях
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    Ами Тесла си стана еталон за ел. колите и дълго всички ще се сравняват с тях.
  • #2
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Стефан ( преди 9 години )
    А и вече имат технологиите на Тесла :) след като американците пуснаха патентите.
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    Великите германци сега имат ЕТАЛОН за подражание, и ще правят конглокенция на Тесла! Ами ха добро утро Хер Вурст! След като Тесла изкараха на пазара голям луксозен седан с 4 врати, без претенции да е спортен автомобил, и прави от 0-100 км/ч за 3.1 сек, което оставя повчето от СПОРТНАТА продукция да диша праха на Теслата, ясно е, че ще тръгнат да правят електрическо Порше! :))