IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen отбелязва 60 години от раждането на първия DS

Три икони на марката ще присъстват на събитието в Монте Карло - DS 3 WRC, DS 21 и Себастиан Льоб

Citroen отбелязва 60 години от раждането на първия DS

Тази година се навършват 60 години от раждането на легендарния DS, като за честванията на събитието Citroen ще събере на едно място три свои легенди, съобщават от френската компания.
Citroen отбелязва 60 години от раждането на първия DS
Оригиналният DS, DS 3 WRC и Себастиан Льоб ще отбележат годишнината на митичния модел, която съвпада и с лансирането на DS като самостоятелна марка. Събитието ще се състои в Монте Карло този месец.

Състезателният DS 3 WRC ще демонстрира голямо “60”, изобразено в задната част, като заедно с девет-кратния световен шампион Себастиан Льоб ще застане на стартовата линия на 83-тото издание на рали Монте Карло на 22 януари. Спортна версия на DS 21 от 1966 г. ще участва в 18-тото историческо рали Монте Карло (28 януари - 4 февруари).

Събитията по случай годишнината на DS ще продължат през цялата година, като марката DS ще обяви подробностите допълнително.

Оригиналният DS 19 се появява пред света на 6-ти октомври 1955 година под стъкления покрив на Гранд Пале в Париж. Със своите неподражаеми стил и технологични иновации моделът прави силен дебют, реализирайки безпрецедентните 12 000 продажби още в първия ден.

“За нас беше напълно естествено да отбележим годишнината на историческия DS заедно със започването на първата календарна година от официалното създаване на марката. Ние стъпваме именно на изключителното наследство, което ни дава този модел, за да предложим на нашите клиенти автомобили с отличителен стил и технологии, комфорт и силни усещания, премиум материали и внимание към всеки детайл,” казва Ив Бонфон, изпълнителен директор на DS.

Първите автомобили на възродената марка DS трябва да се появят през тази година. Спекулациите сочат, че бъде създадена гама от 6 модела, която ще бъде въвеждана поетапно до края на десетилетието. 

Снимка: Citroen

Още по темата:
DS ще предлага 6 модела след отделянето си от Citroen

DS се отделя от Citroen през 2015 г.
Citroen DS продължава да е най-красивият автомобил


Тагове: citroen ds ds
0 от 500
  • #14
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Половината ми познати са с немски коли аз брат ми и един приятел сме само със Ситроени и Пежа и откакто съм шофьор и се интересувам - ами наравно че чупят. Всички ми казват ама френското окачване било по-чупливо. Единственото което е по-лошо в окачването е че при често товарене до лимита торсиона се смачква малко за разлика от повечето немски (но не всички) но пък вози по-готино. За разкрачването - ако си сменяш лагерите на 150-ина хил км няма да ти се разкрачи
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Чудно ми е било това като кажат електрониката давала дефект, за френските коли. Чудя се защото да речел валео не ги слагат само на франсета и на др. по френските коли има и бош. Повече като ги питаш добре де кое на френските коли се чупи мълчат или един единственото което могат да ти кажат е че има се разкривявали мостовете и това е при старите модели. Според мен колите са добре направени и на само те а голяма част от марките които биват олювани.
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз съм с С4 бензин и единственото ми оплакване е, че го взех с газ.Джей ако погледа ти е върху дизели внос от Италия нормално да си с лоши впечатленияСтарото С5 със сигурност не беше много добър автомобил, за новото като чета във форума на марката всички казват "Чудесен автомобил здрав, но... не взимай това, не взимай с онова" В разни английски сайтове къде колите са купувани само нови потребителите са много доволни, Та съм със смесени чувства, а на вид е страхотен
  • #11
    2 rate up comment 4 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Сега не бих си взел нито С5 нито С4 и двата модела са големи таралясници,постоянно създават проблеми ,най вече по електрониката ,механичната част и купето като цяло ,също не са им на висота,карал съм и двата модела и имам наблюдения върху тях относно поддръжката и дефектите.
  • #10
    10 rate up comment 0 rate down comment
    thebrainless ( преди 9 години )
    Определено последната C5 изглежда добра.
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз съм със Ситроен макар и 5 годишен, а от новите с радост бих си взел С5
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз бих особено новите С4 са много добри също и ваноте
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Въпрос ( преди 9 години )
    А сега бихте ли си купили Ситроен?Ще ми е интересно да прочета коментари за това.
  • #6
    21 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    Може би най-добрата френска кола.
  • #5
    18 rate up comment 1 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Като ученик съм се возил на такава ,беше такси,е казвам ви тогава возията беше уникална,имаше и персийско килимче отзад,направо усещането беше,все едно сега да се качиш на Фантом или Майбах.