IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac разработва нова система 4x4

Технологията ще бъде електрическа и ще се ползва от Corvette и Camaro

Cadillac разработва нова система 4x4

Американската компания Cadillac разработва напълно нова електрическа система за задвижване на четирите колела, съобщава изданието Edmunds. Иновацията ще се използва за моделите на марката от спортната V-Series, които ще излязат в най-скоро време. Първите автомобили, оборудвани с нея, ще бъдат ATS-V и CTS-V.
Cadillac разработва нова система 4x4
Системата включва стандартен двигател с вътрешно горене, който работи съвместно с електродвигатели, обезпечаващи предаването на тягата към предните колела. Засега от компанията държат останалите подробности в тайна, но вече е известно, че технологията ще се използва и на други автомобили на General Motors. Знаят се два от тях - Chevrolet Camaro и Corvette, които иначе са със задно предаване.

От Cadillac смятат да въведат още няколко новости. През 2017 г. ще се появи най-малкият на модел марката, като той ще заеме място под ATS в гамата на компанията и също ще бъде със задно предаване. Негови основни конкуренти на пазара, по думите на президента на компанията Йохан де Найсон, ще бъдат Audi A3 и Mercedes CLA.

Година по-късно ще се появи и нов компактен кросовър, който най-вероятно ще се казва ARX. Той ще се настани под SRX в моделния ред на компанията, като също ще трябва да си съперничи с модели на европейски премиум-марки - Audi Q3 и Mercedes GLA.

През 2020 г. ще излезе и новият флагмански седан на марката, който ще се бори за клиенти с Audi A8, BMW 7-Series и Mercedes S-class. За него се разработва нова платформа със задно предаване - Omega, като базовата версия ще разполага с 3.6-литров V6, развиващ 420 к.с. Флагманът на Cadillac ще получи и напълно нов V8 мотор.

Снимка: Cadillac

 

 

Тагове: general motors
0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ами ... ( преди 9 години )
    По-добре късно отколкото никога! Това важи особено за спортните модели с голяма мощност.
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    Мдааа, Тесла май с пускането на П85Д здраво рзклати клона с маймуните! Като пусна и патентите си за свободно ползване и изведнъж всички взеха да правят електрически задвижвания! :)