IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри новата си рали кола

Моделът GT86 CS-R3 се предлага срещу 79 000 евро

Toyota разкри новата си рали кола

Toyota Motorsport GmbH (TMG) разкри подробностите за своя нов рали автомобил, който ще участва в състезания още тази година. Машината е изградена на базата на спортното купе GT86.
Toyota разкри новата си рали кола
Рали колата носи името CS-R3 и ще бъде налична за поръчки от страна на частни клиенти и отбори. Моделът се задвижва от 2,0-литров боксер с четири цилиндъра, който генерира 240 к.с. и 230 Нм. Трансмисията е 6-степенна секвенциална, като задвижва задните колела. Масата на машината е 1080 кг.

Първите доставки към клиенти ще бъдат осъществени през май тази година, което е по-късно от официално обявеното. Поради тази причина японците ще предлагат първоначално колата на по-ниска цена. При направена до 24 април поръчка автомобилът струва 79 000 евро без ДДС. След това цената скача до 84 000 евро без ДДС.

Дебютът на колата, която се предлага с настройки за асфалт или чакъл, ще се осъществи в началото на юли на германското рали "Нидерзаксен". Там ще участват 10 автомобила Toyota GT86 CS-R3. Моделът е сертифициран за участие във всички национални и международни ралита, включително Световния рали шампионат.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Първо това това е атовмобил в класа R3 в този клас има фиести ситроени пежа шкоди и рено. В WRC шампионата има подразделения WRC WRC2 WRC3 JWRC. Тази кола може да се закупи от всеки пилот с лиценз. Тойота тестват ярис с който се очаква да влезят в WRC.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    все пак до 2008 се състезават до 2008 с титли през 95-та, 96-та и 97-аКато брой титли е един от най-слабите отбори (за радост на японците тук ауди е само с 2)
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Auto ( преди 9 години )
    "Само боксер и без 4х4 няма да ги докарат до никъде във WRC - Субару отдавна са там дори с 4х4 и пак нямат съществени успехи. "Не знам за кое WRC точно говориш, но ако става въпрос за Всеизвестния рали шампионат, Субару много отдавна излязоха от него, още преди Световната криза някъде!
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Ако Тойота се включи със заводски отбор-може и да успее, иначе борбата ще е между заводските отбори на ФВ и Ситроен.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Само боксер и без 4х4 няма да ги докарат до никъде във WRC - Субару отдавна са там дори с 4х4 и пак нямат съществени успехи. А сега и Льоб се връща в Ситроен и ще е интересна битката с Мини и Ожие
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    4 кг на 1 к. с. Доста добре за рали автомобил. Боксера, бързото му развъртане и ниския център на тежестта също ще допринесат много за управляемостта и поведението на колата. Този боксер е много икономичен. Карал съм е цивилната версия и ме учуди неговата икономичност. Докарва го почти до дизел със същата мощност. Цената за такава кола също е много атрактивна. Предполагам ще бъде много търсена модификация.
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не вярвам да имат амбиции да участват в WRC, тъй като се споменава, че е със задно. Но иначе е супер, вече се доказа в серийната си версия.