IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пускането на Abarth Roadster се отлага

Шефът на Fiat Chrysler Automobiles върнал модела за доработка

Пускането на Abarth Roadster се отлага

Излизането на роудстъра Fiat Abarth се отлага с няколко месеца, съобщи шефът на концерна Fiat Chrysler Automobiles - Серджио Маркионе, пред Caradvice.
Пускането на Abarth Roadster се отлага
Машината първоначално е била замислена като приемник на Alfa Romeo Roadster, но след като е била готова, ръководството преценява, че тя не е достатъчно премиална за бранд като Alfa Romeo. Затова Маркионе е взел решение тя да бъде предлагана под марките Fiat или Abarth.

Очаква се роудстърът, който се разработва съвместно с Mazda и представлява аналог на новата MX-5 Miata (на снимката), да дебютира едва през лятото. Според Маркионе, инженерите на Fiat ще трябва „да се върнат назад и да направят някои изменения в автомобила, за да може той да се отличава от модела на Mazda“.

Както се предполагаше, италианският автомобил ще се сглобява в завода на Mazda в Япония. Има вариант за него да бъде избрано името Fiat Barchetta, но това предстои да бъде уточнено. Все пак по-големи са шансовете той да стане първият самостоятелен модел на спортното подразделение Abarth.

Изданието Caradvice припомня, че в италианската компания първоначално са възнамерявали да направят като първи модел на Abarth спортното купе 4С, което в крайна сметка той се появи под марката Alfa Romeo. Така че сега е напълно вероятно роудстърът на Fiat да заеме тази позиция.

Снимка: Mazda
 

 

Тагове: abarth roadster
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тук маздата не е толкова ухилена а и гледа лошо.
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Третото поколение и фейслифта от 2008 най ми допадат, като визия на МХ-5. Сегашното поколение с тази ухилена радиаторна решетка е развалиха хубавата кола, а тази, която предстои да излезе е прекалено ръбата, фаровете неестествено малки, а дневните светлини отдолу са, като мустаци на сом, а решетката е пак ухилена. Мисля, че връщат назат в дизайна с последните 2 поколения на тази страхотна кола на която съм фен от дълги години.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Рем ( преди 9 години )
    Не знам дали ви прави впечатление, но може да се загледате - страничната линия на новата Мазда mx 5 много прилича на тази на старата Барчета, така че това име би стояло съвсем на място.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Кико ( преди 9 години )
    И да пуснат модел като Фиат Баркета не е лошо. Така ще продължат с вече познато име.