IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортната Skoda Superb ще се отличава само на външен вид

Чехите са убедени, че няма да има пазар за версията vRS и затова се отказват от нея

Спортната Skoda Superb ще се отличава само на външен вид

Новото поколение на Skoda Superb все пак ще се появи в спортна модификация, но при нея разликите в сравнение със стандартния модел ще бъдат само във външния вид. Това съобщи шефът на чешката марка Винфрид Фаланд пред изданието Car.
Спортната Skoda Superb ще се отичава само на външен вид
Топ мениджърът потвърди това, за което отдавна се говореше – следващата генерация на модела няма да получи версия vRS, като причината за това е чисто икономическа. Показаната в края на миналата година Skoda Fabia също не разполага с такава модификация.

„Производството на Skoda Superb vRS е неоправдано от икономическа гледна точка, тъй като целта на ръководството е да държим най-високите нива на оборудване на нашите модели в пределите на 40 000 евро – обясни Фаланд. – Нека не се заблуждаваме – няма кой да плати 50 000 евро за автомобил Skoda.“
Спортната Skoda Superb ще се отичава само на външен вид
Шефът на компанията допълни, че спортният Superb всъщност ще представлява дизелова модификация на комбито, чиято външност ще бъде доработена. Очаква се новото поколение на флагмана на чехите да бъде показано през февруари и да дебютира на автосалона в Женева през март.

Снимки: Skoda
 

 

 

Тагове: skoda superb
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Защо дизеляк със 150 коня на тва купе се води спортен модел а почти двойно по мощен бензин-не?Освен това 50 000 евро.. Доста трябва да обичаш Шкода за да платиш тази сума за поевтинена модификация на пасат,но пък спортна версия..Като класически спортно елегантен модел със история очаквах ,че рапид ще бъде леко двуврато купе със 150-200 коня красив дизайн и приемлива цена.В момента май само шевролет кобалт е в тоя ценови клас.А те да изкарат поло с багажник.
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До по-долния ( преди 9 години )
    В БГ има продадени над 25бр. Инсигния ОРС от 3-те модификации (комби, лимузина и хеч), срещу 2бр Ауди S4, 4бр. С-клас AMG и 7бр. М3 и то от по-новите.
  • #6
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кой нормален човек ще си купи Пасат или Ауди А4 при наличието на Супърб!?То затова и двата модела са пошли и еднакви, а Шкодата си признават поне ,че никой не би дал пари за тях.
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да, то затова от OPC-та не можеш да пресечеш улицата отвън.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Да де! ( преди 9 години )
    Пример:Опел Инсиния ОРС е базово с 325 к.с. и във версия Unlimited достига до 280км/ч, а пък струва :- за БГ и подобните пазари около 35хил.евро;- за Германия и подобни около 45х.евро.Кво да правят горките фенове на Шкода, щом хер Винфрид Фаланд така яко праска надценките!?ПП Основните дизайнери/конструктори при Шкода са чехи и нещата са ОК. Време е да разкарат вурстовете от изхода на предприятието, т.е. от там където се събират парите и нещата ще са още по-ОК!!
  • #3
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ето едни здраво стъпили на земята да си признаят че никой няма да им купува таралясниците.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Ив.Течев ( преди 9 години )
    "Шефът на компанията допълни, че спортният Superb всъщност ще представлява дизелова модификация на комбито, чиято външност ще бъде доработена" - каква глупост!!!Дизела с 190 и няколко коня ли е по-спортен от TSI мотор с 280 к.с.?!!!!!!
  • #1
    14 rate up comment 18 rate down comment
    кой!? ( преди 9 години )
    Кой нормален човек ще си купи Авенсис или Акорд при наличието на Супърб!?То затова и двата модела ги спират, а Шкодата увеличава продажбите си.