IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki показа Alto RS Turbo

Мъникът има 0,6-литров двигател с турбо

Suzuki показа Alto RS Turbo

Малък, но мощен. С тези думи най-добре може да се опише новата версия на Suzuki Alto, предназначена за японския пазар. Моделът носи името RS Turbo и ще бъде наличен през март 2015 година.
Suzuki показа Alto RS Turbo
Снимка: Suzuki

Новият Alto RS Turbo е базиран на стандартната версия на модела, но се отличава с нов агрегат. Той има обем от едва 0,6 литра, но е оборудван с турбо. Информация за мощността му няма, като подробностите ще бъдат изнесени по време на автосалона в Токио през януари.

Липсва и информация за трансмисиите, с които ще се предлага Alto RS Turbo. Стандартният Alto, който е типичен представител на автомобилите от компактния японски сегмент Kei cars, е наличен с ръчна и CVT трансмисии, като се очаква те да се предлагат и за новата турбо-версия.

Спортният модел е обзаведен също така с различни брони, 17-инчови джанти и специална комбинация от цветове. Новото Alto е изградено на нова платформа, благодарение на която тежи с около 60 кг. по-малко от своя предшественик.

Премиерата на Suzuki Alto RS Turbo ще се състои в началото на следващата година в Токио. Продажбите ще бъдат факт през месец март на същата година.

0 от 500