IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda разкри и задната част новия Superb

Флагманът на марката ще бъде един от най-атрактивните модели на пазара

Skoda разкри и задната част новия Superb

Чешката компания Skoda вече показа маскирана версия на новия Superb пред журналисти. Разпространи и изображения на модела, е днес представи поредното, което разкрива и задната му част.
Skoda разкри и задната част новия Superb
Вече е напълно ясно, че новият Superb ще се превърне не само в един от най-добре изглеждащите модели на Skoda, но и на пазара като цяло. Дизайнът на третия Superb е силно повлиян от концепцията VisionC, показана в Женева през март. От компанията поясняват, че моделът ще има поразителни форми, динамични пропорции и елегантни линии.

Новото поколение Superb ще бъде по-голямо и доста по-луксозно от предлагания в момента модел. От сегмент D моделът ще се изкачи в сегмент Е, като дължината му ще нарасне с 20 мм, широчината с 50 мм, а междуосието с 90 мм. А благодарение на модулната платформа MQB, заета от новия Volkswagen Passat B8, автомобилът на чехите ще демонстрира редуцирана със 75 кг. маса. Обемът на багажника също ще бъде увеличен - от 595 на 625 литра, като в Skoda няма да използват досегашната „двойна“ врата на багажника.
Skoda разкри и задната част новия Superb
Както вече стана ясно, базовата версия на модела ще разчита на 1.4-литров бензинов мотор с мощност 125 к.с., като цената за Германия ще бъде около 25 000 евро. Модификацията с 3.6-литров бензинов V6 вече няма да се произвежда, като вместо нея ще има такава с 2.0-литров двигател с 4 цилиндъра, развиващ 280 к.с.

Дизеловите варианти ще бъдат представени от агрегати с обем 1.6 и 2.0 литра, чиято мощност варира между 120 и 190 к.с. Срещу доплащане стандартната 6-степенна механична скоростна кутия ще може да бъде заменена от DSG-трансмисия.

Премиерата на новия Suberb ще се състои на автосалона в Женева през март, а продажбите ще стартират в средата на 2015 г.

Сред допълнителни опции на модела ще бъдат регулируеми амортисьори, предлагащи 3 режима - Normal, Comfort или Sport. Очаква се на някои пазари да се предлага и модификация със система 4х4, която ще бъде с 15 мм по-висок пътен просвет.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda superb
0 от 500