IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съюзът между Alfa Romeo и Mazda се разпадна

Роудстърът Spider остава самостоятелна разработка на италианците

Съюзът между Alfa Romeo и Mazda се разпадна

Alfa Romeo официално потвърди появилите се слухове, че новият роудстър на марката е напълно самостоятелна разработка, а не резултат от сътрудничеството с Mazda, както се предполагаше по-рано. Това призна в интервю за изданието Car шефът на компанията Харалд Уестър.
Съюзът между Alfa Romeo и Mazda се разпадна
„Приемникът на Spider вече е напълно готов, като той не е съвместна разработка между концерна FCA (Fiat Chryasler Automobiles) и компанията Mazda, а е изцяло наш автомобил, който е част от проекта ни Goorgio“, заяви Уестър.

Названието Giorgio носи новата модулна платформа на Alfa Romeo, разработена съвместно с Maserati. Архитектурата е подходяща за модификации със задно предаване, както и със система 4х4, като първо ще се появи на седана Giulia.
Съюзът между Alfa Romeo и Mazda се разпадна
Досега се твърдеше, че според споразумението между Fiat и Mazda новият роудстър на Alfa Romeo ще раздели платформата си с новото поколение на MX-5. Очакваше се около 40% от компонентите на двата автомобила да са еднакви, като производството на моделите щеше да се извършва в Япония.

Роудстърът на италианците бе показан като концептуален модел на автосалона в Женева през март, а сега блогът passionautoitaliane разкри и как ще изглежда серийната версия (на снимките). Фотографиите са направени по време на рекламна сесия на Alfa Romeo 4C Spider, като от тях се виждат няколко съществени разлики между концепта и серийния вариант.
Съюзът между Alfa Romeo и Mazda се разпадна
На първо място различията са във фаровете на модела, в разположението на тръбите на изпускателната система и наличието на допълнителни въздухозаборници.
Съюзът между Alfa Romeo и Mazda се разпадна
Роудстърът се задвижва от същия мотор, с който е оборудвано и купето Alfa Romeo 4C. Това е 1.75-литров бензинов двигател, развиващ 240 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4.5 секунди.

Снимки: Passionautoitaliane

 

 

 

Тагове: alfa romeo 4c spider
0 от 500
  • #5
    13 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 9 години )
    мун_чо и аз щях да напиша същото,но си ме изпреварил::)
  • #4
    30 rate up comment 0 rate down comment
    мун_чо ( преди 9 години )
    Поредната некадърно копирана статия... Общия модел с Мазфа ще се продава катa Фиат. А Алфа ще правят втори роудстер, който вече ще е самостоятелна разработка. И това на снимките е Alfa 4C Spider, която е няма нищо общо с планираните два роудстера на Фиат и Алфа...
  • #3
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Статията е пълно мазало....
  • #2
    10 rate up comment 7 rate down comment
    FastDriver ( преди 9 години )
    Това на снимките не е Роудстър, а е Тарга. Съвсем не ми изглежда толкова балансирана както купе версията.
  • #1
    20 rate up comment 5 rate down comment
    естет ( преди 9 години )
    красива кола, много красива. жалко, че няма да е обща разработка и да се прави в япония. имаше шанс миата да стане по-красива, а алфа по-здрава. дано самостоятелно и двете компании наблегнат на това и изгладят слабостите. за мен перфектната кола би била с италиански дизайн и японска техника.