IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Spyker официално бе обявен във фалит

Холандската компания за спортни коли ще получи външно управление

Spyker официално бе обявен във фалит

Холандският производител на спортни автомобили Spyker бе обявен във фалит. В началото на декември компания заяви, че търси нови инвеститори и започва преструктуриране, за да избегне банкрута, но така и не успя да погаси дълговете си, съобщава Reuters.
Spyker официално бе обявен във фалит
Въпреки че в Spyker официално е въведено външно управление, нейният основател и изпълнителен директор Виктор Мюлер обяви, че ще продължи да се бори за оцеяляването й. Намерението му е Spyker да бъде спасена, като започне да произвежда електромобили.

По идентичен начин по-рано фалира и друг европейски производител – Saab, който преди време беше собственост именно на Spyker. Шведите също започнаха производство на електромобили, но в крайна сметка бяха принудени да прекратят дейността си поради липса на финансиране.

Компанията Spyker Cars е основана през 1999 г. като производител на ексклузивни спортни автомобили. За това време тя произведе едва 290 машини, като последният й модел стана суперколата C8 Aileron (на снимката). Тя е оборудвана с 4.2-литров V8 на Audi, развиващ 400 к.с. Цената на машината е 180 000 евро.

Снимка: Spyker Cars

Тагове: spyker cars
0 от 500