IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW тества бъдещия Z2 с предно предаване

Моделът ще използва платформата на MINI Cooper и 2-Series Active Tourer

BMW тества бъдещия Z2 с предно предаване

Няколко чуждестранни издания публикуваха снимки на неизвестен модел на BMW, заснет по време на тестове. На пръв поглед той изглежда като стандартно купе 2-Series, но променената линия на покрива, намаленото междуосие и ред други детайли показват, че в случая става дума за муле, под което е скрит нов модел.
BMW тества бъдещия Z2 с предно предаване
По данни на изданието Auto Motor und Sport това е бъдещият роудстър Z2, за чиято разработка се говори от известно време. Най-интересното при модела е, че разчита на предно предаване, като е изграден на платформата UKL. Същата архитектура се използва за новия MINI Cooper и за BMW 2-Series Active Tourer.

Според информациите бъдещото BMW Z2 ще бъде с около 15 см. по-късо от стандартното BMW 2-Series. Откритата спортна кола ще получи 2.0-литров бензинов турбо-мотор с 4 цилиндъра, който бе показан на дебютиралия по-рано тази година хот-хеч MINI Cooper Jonh Cooper Works.
BMW тества бъдещия Z2 с предно предаване
Премиерата на новия модел на баварците е насрочена за средата на 2016 г. Освен роудстър BMW подготвя и спортно купе, което най-вероятно ще се появи на пазара под името Z1.

Снимка: SB-Medien
 

 

 

Тагове: bmw z2
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    bmw e60 ( преди 9 години )
    Платформата с предно предаване я правят за да запазят задното задвижване. Ако ел. двигател се сложи а предните гуми заради специфичния му голям въртящ момент колата ще придобие поведение на автомобил с предно предаване. Точно заради това БМВ нямат избор и трябва да сложат ел. двигателите на задния мост за да запазят спортното поведение и разпределението на тежестта 50/50. Както казах колко и парадоксално да звучи платформата с предно има за цел да запазят усещането за задно задвижване.
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    bmw e60 ( преди 9 години )
    Ако още на някой не му е ясно: Предните гуми се задвижват от двигателя с вътрешно горене, задните гуми от ел. двигател с голям въртящ момент. БМВ дори и не са си помисляли, че ще прехвърлят моделите си на предно предаване всичко е за да се освободи място за батерии и ел.двигател отзад. Това е бъдещето. С времето и технологиите ДВГ лека по-лека ще става ненужен и в крайна сметка ще останат само на ел. двигатели КОИТО ЗАДВИЖВАТ ЗАДНИЯ МОСТ!!!
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Wow ( преди 9 години )
    BMW и предно са две взаймоизключващи се неща! Мисля, че искат да правят и 1 серия с предно, което тотално ще загубят феновете си в този сегмент!