IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийният NSX ще видим след месец

Новото поколение на спортната японска кола ще струва колкото Audi R8

Серийният NSX ще видим след месец

Серийната версия на дългоочакваното ново поколение Acura/Honda NSX ще бъде представено на автосалона в Детройт през януари. Това съобщават от японската компания, разкривайки нови подробности за автомобила.
Серийният NSX ще видим след месец
Както личи от разпространените кадри, новият NSX ще има дизайн, който е почти аналогичен с този на едноименната концепция. Моделът ще представи върховите технологични възможности на марката, като ще се превърне в неин флагман.

Информацията за техническите характеристики се изчерпва с това, че моделът ще има хибридна система с три електромотора мотора и бензинов двигател с двойно турбо. Спекулациите сочат, че два от електрическите двигатели ще задвижват предните колела, докато бензиновият V6 ще отговаря за задните. Системата се нарича Sport Hybrid Super Handling All Wheel Drive (SH-AWD) и работи с трансмисия с два съединителя, в която е интегриран третият електромотор.
Серийният NSX ще видим след месец
Дизайнът на модела е проектиран в студиото на марката в Торънс, Калифорния, а за техническата част отговаря глобален екип от инженери, базиран в Охайо.

Що се отнася до конкурентите на модела, то те ще бъдат най-разнообразни. Цената на новата NSX ще бъде сравнима с тази на Audi R8, но динамичните й характеристики ще бъдат като на Ferrari 458 Italia.
Серийният NSX ще видим след месец
Второто поколение NSX бе обявено още през 2005 година, а през 2012 видяхме първата концепция на модела. По-рано тази година бе потвърдено, че ще има серийна версия, като на определени пазари дори бе даден старт на поръчките. Във Великобритания все още непредставеният модел е разпродаден за две години напред.
Серийният NSX ще видим след месец
Допълнително изсветлен кадър

Снимки: Acura

Тагове: honda nsx acura nsx
0 от 500
  • #45
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Абе я си гледай германокитайските ментета пълни с асфалт и не мисли за истинските автомобили.
  • #44
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Как кои бе кавал?Тези, с които натикаха в миша дупка германокитайските *** на СОЦвагенгер ман ски бок лу ци, гер ман ски бок лу ци
  • #43
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Къде номинират на ЛЬО МАН бе тапир?Последните състезания номинират на 3-4 обиколки след ТОЙОТА.
  • #42
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кои са тия рекорди на GTR бе, кавал???Всеки един безпристрастен тест ба тумбака (тежи 1800кг) показва време за ускорение до 100 от 3.5 сек. Далеееч далеч от 2.7 в рекламната брошура. Времената за обиколко се въртят малко под 7:40, далееч далеч над манипулираното, без яснота относно теглото, мощността, окачването и горивото с което е постигант т.н. "Рекорд".Трябва да си много глупав, че да вярваш че автомобил тежащ 180 кг, с 550кс., ще бие Енцо, Мазерати, КарераГТ, Кьонигсег...ама много глупав!
  • #41
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Гоуфаджиите какво са се запенили?NSX може да е с цена като на Алуди, но Алуди не е негов опонент.Все пак NSX е машина от висока класа.Навремето се е сравнявала с Ферари и Порше като не им е отстъпвала доката R8 е най-слабия сред спортистите.R8 е ниска летва.Не забравяйте, че NSX ще се цели в рекордите на GTR не на някакво недъгаво Алуди.
  • #40
    6 rate up comment 1 rate down comment
    :-) ( преди 9 години )
    Помните ли статиите как некадърниците от Алуди не могат да съберат двигател с 2 турбини в Алуди Р8?хахаха HONDA и 3 ел.двигателя са сложили даже освен двете турбини.Ей това са великите немски инженери хахахахаА това какъв бой ще удря на смешното Фау Ве не е истина.
  • #39
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да бе, те Ауди щот не могат да направят двигател, затова на ЛьоМан доминират пред *** от Жълтурия.Глупави *** сте, и такива ще си останете!
  • #38
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ауди за $100 000 прави 7:34.флексус за $500 000 прави 7:38.Няма какво да говорим. Хвърлени пари ня вятъра, нещо обичайно за майсторите на сервизната акция!!!
  • #37
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ауди R8GT е шосейната версия, не специално подготвената със скрита мощност на двигателя, тегло, гуми окачване така, която да запише време. Както правят и Н***сран GTI (нарочно е GTI,щото с Голф 2ка се конглокира). Я да видим времето на шосейния LF-A...майкооо, уфффф, ужас...некви си 7:38 официално време тц тц тц тц...
  • #36
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Некадърниците от АЛУДИ доста години слагаха мотор на Хонда в DTM.