IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите двигатели на Alfa Romeo

Това са два бензинови и два дизелови с мощност до 480 к.с., които ще бъдат на пазара още догодина

Новите двигатели на Alfa Romeo

Италианската спортна марка Alfa Romeo разработва ново семейство двигатели, което ще бъде на пазара още догодина, съобщава Automotive News Europe. Става дума за два бензинови и два дизелови мотора, произвеждащи между 135 и 480 к.с.
Новите двигатели на Alfa Romeo
Три от двигателите - два бензинови и един дизелов, ще видим още през юни следващата година. Те ще дебютират с напълно нов седан със средни размери.

Най-мощният от тях ще бъде 2,9-литров V6 с директно впръскване и би-турбо, който се изгражда на базата на 3,0-литровия мотор, който Ferrari създаде за Maserati. Агрегатът на Alfa Romeo ще се предлага в няколко версии, като най-мощната ще развива 480 к.с.

Другият бензинов двигател ще има обем от 2,0 литра и четири цилиндъра, като ще бъде базов за модела. Агрегатът ще бъде наличен в няколко версии и ще развива от 180 до 330 к.с.. Той ще може да бъде съчетаван както със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Изборът от трансмисии ще бъде между ръчна и автоматична.

По-слабият дизел на Alfa Romeo ще има обем от 2,2 литра и четири цилиндъра, предлагайки мощност между 135 к.с. в базовата си версия до 210 к.с. в топ модификацията.

По-мощният дизелов мотор ще бъде 3,0-литров V6 и ще предлага между 275 и 340 к.с. Този мотор ще бъде базиран на двигателя, който сега използват модели на Jeep и Maserati.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500
  • #26
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    германците се напъваха да купят Алфа ама не им се отвори парашута! Сега като пуснат Алфите в САЩ и съвсем ще им унищожат и без това мижавите продажби!
  • #25
    6 rate up comment 1 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Ето ,който разбира английски може да понаучи нещо.........http://youtu.be/81Yik1G4tr8?list=FLlYtRw2fEziLFsV8tYvLJaQ
  • #24
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много от тези ,които плюят по марката ,не знаят ,че именно от Алфа ,Ферари са взели много.Освен това Алфа са правели и самолетни двигатели,няма какво да спориме това е марка с традиции и не може да се сравнява с повечето коли,плюс участието им в формула 1 до преди 30години,както и DTM ,K&W,прочетете малко историята на марката,а ако имате някой познат с тази марка ,покарайте малко за да разберете за какво ви се говори
  • #23
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе ,Алфа си е друга бира
  • #22
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Никой не отрича, че в последните 10 - 15 години положението на Алфа Ромео е плачевно откъм продажби и печалби. Това естествено доведе и до настъпването на постепенно изоставане на марката в инженерно отношение, защото нямаше пари за развойна дейност. Тук става дума за настоящия план на Маркионе да възстанови Алфа, като започне от САЩ и от 2015г. Какви са продажбите през 2014г. - ясно. Предлагат два модела от 2011г. с по три и половина двигателя. Какви да са им продажбите?! Ще поживеем, ще видим.
  • #21
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Продажби Януари-Ноември 2014г :VW(само марката) - 1 437 249 продажбиAlfa Romeo - 52 770 продажбиАе чао!
  • #20
    14 rate up comment 1 rate down comment
    до: отговор ( преди 9 години )
    75ицата си е екстра кола, която даже и немците я класираха пред по- новото БМВ Е36, щом ставаше дума за спортни седани и трилитрови двигатели :) И за да видиш реалната цена на някой модел е достатъчно да отвориш мобиле.де, а не да гледаш измъчените бройки 10 ръка в БГ...
  • #19
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ох, пълен смях са тези, цялата ФИАТ Груп. Вижте статията от онзи ден, за продажбите в Европа. Хюндай/КИА имат повече продажби от тях, и то не къде да е, а в Европа. Извода:хората търсят качество, а не палачорщината на италианците.
  • #18
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Икони не са ги направили, направиха ги масови маскирани гоуфове и пасати, е тва ги направиха. Бугатитата им за 2 милиона им седат в шоурумите и никой не ги ще. от цялата работа са на загуба ама просто не си го признават. А майбах я закриха, защото пипната S-класа за много повече пари никой неискаше. Сега се пробват да я направят, като разновидност на s-класата, може и да имат повече успех ще видим.Но идеята е че ако си различен (икона в някой случай) то продажбите няма как да са ти много.
  • #17
    8 rate up comment 10 rate down comment
    отговор ( преди 9 години )
    "То и майбах и бугати фалираха нали? " Да,ама ги взеха "тъпите германчета" иги направиха отново икони.Така ще стане и с Алфа Ромео,само гледай.А колкото до "разбирачите",едва ли са виждали и карали истинска Алфа със задно,защото 75 я спряха преди 30 год,но тя и не беше нищо особено.Днес ако намериш движещ се екземляр и ръждата не го е изяла струва под 1000 Е.