IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри характеристиките на Mirai

Водородният автомобил има 155 к.с., работи при температури до минус 22 градуса

Toyota разкри характеристиките на Mirai

Японският производител Toyota разкри допълнителна информация за своя първи сериен водороден автомобил Mirai, чиито продажби ще бъдат факт още следващата година.
Toyota разкри характеристиките на Mirai
Mirai използва електрически двигател с мощност 155 к.с., който се захранва от придобита в горивната клетка електрическа енергия. С напълно зареден резервоар с водород автомобилът може да измине 485 км., а самото зареждане отнема между 3 и 5 мин.

Напълно безвредният за околната среда автомобил, чийто единствен отпаден продукт е годна за пиене вода, е способен на ускорение от място до 100 км/час за малко над 9 секунди. Доускорението от 25 до 40 км/час отнема 3 сек, а това от 50 до 80 км/час - 3,6 сек.

От информацията става ясно също така, че двигателят на Mirai може да бъде стартиран безпроблемно при температури до минус 22 градуса.
Toyota разкри характеристиките на Mirai
Toyota Mirai е седан с четири врати, предлагащ багажник с обем от 361 литра. Още в базовото си оборудване салонът разполага с изцяло дигитални уреди и сензорен дисплей с размер 4,2 инча.

Водородният модел ще стъпи най-напред на пазара на Япония - още през април 2015 година. Продажбите в Европа и САЩ ще започнат в началото на лятото. Цените за Европа ще стартират от около 48 000 евро, като в определени държави Mirai ще се възползва и от сериозни държавни субсидии. В Япония гаранцията на модела е 8 години или 100 000 мили.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #67
    8 rate up comment 7 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Kato gledam,spora e megdu obrazovani,umni mladi fenove na japonskata sila i diluri ot Gorublyane,mirisheshti na pot i 4esun
  • #66
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Ауди ( преди 9 години )
    Автомобилът с много готин! Вие сте със закостеняло мислене и не можете да приемете нещо, което не се вписва в промитите ви мозъци като красиво! Браво на Тойота, нещо различно на пазара, а не само еднотипни, изчерпани от всякакъв новаторски вид автомобили като на ВАГ групата например. Да се чудиш Ауди ли е, Шкода ли е, или Сеат!
  • #65
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Златан ( преди 9 години )
    Стоя и се мъча да харесам нещо в "ТОВА"Превключвателите за топло и студено от Лада ли,трагичното табло ли,духалките също от лада,изаканият таблет насреща ли,бронята тип "имам огромни кулери и имам да ги охлаждам" ли,задницата ли,кое, кое,кое? Това е МЕГА грозно отвсякъде !
  • #64
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Аз ( преди 9 години )
    Това грозилище от снимката дори и на чешмяна вода да върви пак няма кой да го купи.Трябва съвсем да мразиш себе си за да седнеш в това жалко подобие на автомобил!
  • #63
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До Енцо ( преди 9 години )
    Енцо, ти моето момче, ако не ти е свършило голямото междучасие, вземи потърси и се образовай малко, да видиш колко екологични начини за производство на водород има вече, вклюяително със помоща на слънчева светлина. Просто и тук действат законите на икономиката, и в момента, в който се увеличи търсенето на Н2 ще се внедрят в експолатация подобните методи.Преди 100 години също добива на бензин не е бил много силно разпространен, ако търсиш някакава аналогия...
  • #62
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Абе Ей-й-й-й... ***! Чети к`во ти е написал човека, БЕ! Говори за начините за добиване на водорода! За начините за рециклиране на литиево-йонните батерии на тъпата кутия за храна - Примуса и останалите псевдо чисти коли. Вбийте си в главите един път за винаги - след като ги извадите от задниците си - става въпрос за РЕКЛАМА само и единствено. Разходиха стотици милиони през последните години, за да разработят нещо абсолютно ненужно и сега ви втълпяват, че имате неистова нужда от него!
  • #61
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Шване зи каскен ( преди 9 години )
    И кое точно в Приус (например) е "в пъти" по-замърсяващото? Може би по-опростената трансмисия без съединители и предавки, или липсата на каквито и да било ремъци по двигателя? Или сигурно 45 килограмовата батерия която кара над 15 години в сравнение с 20 килограмовите батерии които се сменят през 3 години в обикновените автомобили?Само празноглава *** може да се набълбука с толкова пропагандни партенки, пък и постоянно да ни ги повтаря, като че ли това ще ги направи по-достоверни..
  • #60
    11 rate up comment 0 rate down comment
    ХАха ( преди 9 години )
    Анонимен, да кажеш, че една марка автомобил е ГЛУПАВА, (освен ако не са почнали да произвеждат автомобили с изкуствен интелект) е все едно да кажеш всъщност аз съм глупавия! :) За теб специално имам съмнения, съсдейки по изказването ти по-долу, че твоят смарт фоун е по-умен от теб! :)А, и един факт, специално за теб, навтата е за топлене не е за смъркане!
  • #59
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Auto ( преди 9 години )
    И за да ви стане по-ясно, ще ви дам един много *** пример, който се надявам че дори и с вашето рекордно ниско IQ ще можете да разберете:Ако се говори че например лимоните са кисели и имат много витамин Ц, няма нужда да изтъквате, че ягодите са по-вкусни и имат по-хубав цвят защото са червени и че са по-близко до земята от лимоните, защото по този начин не казвате нищо, свързано с темата!
  • #58
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Колата е мега грозна! Не е "авангардна", не е "екстравагантна", не е "модернистична", не е "новаторска". Конете с капаците сте Вие, дето се опитвате предимно себе си да убедите, че с тези определения ще прикриете съпротивата на цялото си същество да изрече простичката дума "красив" за това ултра, мега зловещо недоразумение. Тойота не са произвели до момента нито един красив автомобил. Но този определено се класира сред топ 3 на най-ужасяващите от тях. Да не говорим за нелепата цена. Смешни сте!