IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възроденият Ford GT ще получи 600 к.с.

Суперколата ще излезе в серия от 1200 бройки

Възроденият Ford GT ще получи 600 к.с.

Компанията Ford потвърди, че ще възроди своята суперкола GT. Според изданието Carscoops автомобилът ще бъде показан на автосалона в Детройт през януари, при това не като концепт, а в серийната си версия.
Възроденият Ford GT ще получи 600 к.с.
Както и своя предшественик, който бе произведен в серия от 4038 бройки, така и новият Ford GT ще излезе малък тираж. Очаква се от модела да бъдат сглобени едва 1200 единици, като компанията вече е започнала да получава заявки от клиенти.

Суперколата ще запази каросерията си с 2 врати, разположения в средата на шасито двигател и задвижването към задните колела. Тя ще разчита на нов V6 двигател от семейството EcoBoost, чиято мощност ще бъде около 600 к.с.

С производството на GT, който ще се води моделна година 2016, Ford ще отбележи половин-вековния юбилей от победата на класическия GT40 в „24 часа на Льо Ман“. Този автомобил печели легендарното състезание за издържливост в 4 поредни години – от 1966 до 1969 включително.

Снимка: Ford

 

 

 

Тагове: ford gt40 ford gt
0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    онези,хибридните ( преди 9 години )
    Спят ли още,че не са оплюли колата.Или си мислят за нови аргументи,че колата трябва да е "надеждна" и да те закара от точка А до т.Б
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    изпъквала е в Америка на фона на техните танкове защото е създадена в Англиячак четвъртото поколение е правено в Америкаполовината американски спортни коли са правени по тази технология - сложи най-големия американски V8 който намериш в най-лекото европейско купе което намериш (друг пример е АС кобра - купето е от лотус)
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    само че пропускат факта , че дейно участие в създаването на суперколата SIN R1 ИМА ЕДИН БЪЛГАРИН - РОСЕН ДАСКАЛОВ. даже някъде го наричат създател на колата. а тоя форд GT е по бавен. СРАМОТА ! напишете нещо бре - за какво ви плащат
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    преди време аутомедия пуска статия за една суперкола http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/21508-germano-britanska-superkola-trygva-v-seriia/
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колата е с уникален дизайн. За времето си пък е била нещо извънземно. Питам аз къде са дизайнерите на Форд сега? Къде? Как може преди 50г. да си направил кола, която има 100 пъти по-добър дизайн от сегашните спортни модели на Форд.
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Legendarna kola,a i tozi cviat,!
  • #1
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    този дизайн е от 66г. и почти не е променен...Само се замислете преди 50 години тази кола как е изглеждала в масовката ...и да не забравяме че е по-известна с прозвището "Ferrari killer" ;)