IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отлага пускането на новия Prius заради нов дизайн

Хибридът ще се появи в края на 2015 г.

Toyota отлага пускането на новия Prius заради нов дизайн

Toyota е отложила пускането на новото поколение Prius заради необходимост от промяна в дизайна, който не се е харесал на ръководството. Това съобщава Automotive News, като се позовава на свои източници.
Toyota отлага пускането на новия Prius заради нов дизайн
Дизайнът на Prius е бил показан на шефовете на компанията още през 2013 г., които обаче са го обявили за „неудачен“ и са го върнали за преработка. Хибридът все пак е получил „зелена светлина“ през април 2014 г., но след това стартът на производство отново е бил отложен – от средата на 2015 г. за края на същата година.

Според източниците на Automotive News, най-добра представа за външния вид на следващото поколение на Toyota Prius дава прототипът CH-R (на снимките), който през тази есен бе показан на автомобилния салон в Париж.
Toyota отлага пускането на новия Prius заради нов дизайн
Освен това японците са решили да направят стандартния Prius и версията със зареждане от електрическата мрежа доста различни един от друг. Стандартният модел ще бъде насочен към младите хора, докато този със зареждане от мрежата ще се цели в по-широка аудитория.

Вече е известно, че следващото поколение на хибрида на Toyota ще бъде изградено на напълно нова модулна платформа, като каросерията ще бъде почти изцяло от алуминий. Като габарити Prius ще запази размерите на сегашната генерация, но ще предлага по-просторен салон.

Снимки: Toyota

 

 

 

Тагове: toyota prius
0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Потребителското издание Consumer Report представи автомобила, който според него ще предоставя най-добра стойност за парите си. Името на автомобилния производител най-вероятно едва ли е изненада за повечето хора, защото става въпрос за Toyota. Моделът е Camry Hybrid. И докато от изданието определят автомобила на стойност 29 000 долара (в САЩ) като способен, но не вълнуващ, той се определя още като достъпен за пространството, което предлага, комфортен и като цяло функционален. Посоченият модел минава 100 километра със 7.4 литра, което е доста добро постижение за среден клас седан. Оценката е дадена на база на съчетание между фактори като надеждност, сигурност и разходи за миля през първите пет години, на база проучване сред 200 марки автомобили. Най-добра стойност за парите си при спортните високопроходими модели (SUV) се дава от модела Subaru Forester 2.5i Premium, който е с разход от 58 цента на миля спрямо средното за класа от 76 цента на миля, според изчисления на изданието. Най-добрият избор при кабриолетите е Mazda Mx-5 Miata. Автомобилът с най-лоша стойност за парите си се присъжда на Jeep Wrangler.
  • #12
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не разбирам защо Приус е толкова мразена кола от някой?! Такава злоба към друг автомобил не съм виждал. Особено любителите на дизелите съм забелязал, най-много го ненавиждат и плюят. Дори собственици на други модели Тойота, но дизели плюят ли плюят. Чета им глупостите по форумите и им се чудя на акъла. Вместо хората да се радват, че има икономичен,модерен, екологичен и изключително здрав хибрид,то гледат само как да го оплюят.Ако имах средства веднага бих взел Приус или Аурис хибрид.Страхотни са
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Vinagi iaponskite koli sa se otli4avali ot po6lite i starovremski germanski legeni. O6te starite ot 80-te godini iaponski koli imat unikalni modeli s elektronni tabla,modernisti4ni dizaini,a samo kato se setia germancite kakvio taburetki i togava predlagaha - 8 klapanovi motori i koli kato Kadett ili Golf ili audi 80 s onia golemite kilometraji i 4asovnici vmesto oborotomer,prili4sashti na stenen 4asovnik muhahahahha, ne niama ni6to ob6to.
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Segashniat model e perfekten- moderen i harakteren aerodinami4en dizain s moderno elektronno tablo kato v kosmi4eski korab. Osven tova Toyota i drugi iaponski marki zadava tehnologiite,ostanalite gi kopirat.
  • #9
    10 rate up comment 5 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    относно иновациите - тези на ВАГ (модулни платформи, общи двигатели, дори и марки)са зададени от с4етоводството с цел ал4ност, тези на тойота са мааааалко по-разли4ни(хибриди, водороди и т.н.)... айде мислете малко по-на едро, хора!
  • #8
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо до антидошовака ( преди 9 години )
    Това да не е онази компания, която заявява, че ще прави дизел електрически автомобил (такъв имат Пежо от много време), на който основното задвижване ще бъде от дизелов двигател и поради тази причина това било иновация?
  • #7
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Какво? Нова МОДУЛНА платформа??? Ха-ха. ама как плюете по едни други с такава платформа, а? Плюем по некадърниците, които не могат да я направят така, че да е здрава и да се ползва в по-горен клас.
  • #6
    9 rate up comment 14 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Всички те знаят,Трошота-фена! И под всяка статия за ФВ/особено Ауди/ изтрещяваш тотално.Типичен представител на нискочелите чалгари,плюещи всичко,което не могат да си позволят.А оригиналното название е :"Шефовете на Тойота спират Приус,защото е ГРОЗЕН".Така,че освен че не върви,не може да спира,да изпревари натоварен камион е и грозен.Грозен, и го казват неговите създатели. Но талибаните в България четат подобни новини като дявола евангелието.
  • #5
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всички го знаят ВАГ-фена, че само той го прави. Интересното е че под статия за Тойота изтрещяването му е тотално. Пише си, отговаря си, а дори се е случвало да се скара с второто си аз. Не зная лекува ли се, но никак не е добре...Колкото до Приус и дизайна му не беше лош. Бих казал различен. Така и трябва да е, за да се различава от сивия поток и като го видиш да знаеш, че е Приус. Този концепт в статията едва ли ще бъде Приус. Това не е лек автомобил, хеч-бек, седан или подобно, а мини-сув.
  • #4
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Auto ( преди 9 години )
    Някой май само си пише и отговаря на коментарите! :)