IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска еко седан на базата на 5-Series

Моделът ще излезе през 2018 г. и ще се казва i5 или i7

BMW пуска еко седан на базата на 5-Series

BMW ще разшири своята линия от екологични i-модели с хибриден седан, който ще излезе на пазара през 2018 г. Той ще се казва i5 или i7, твърди изданието Automobile, което се позовава на свои източници.
BMW пуска еко седан на базата на 5-Series
Дизайнерска скица на 6-Series Gran Coupe. Снимка: BMW

Очаква се моделът на баварците да бъде изграден на удължената версия на 5-Series, която от 2011 г. се произвежда специално за пазара в Китай. Силовият агрегат пък ще бъде подобен на този, използван за BMW i8.

Това означава, че в основата на хибридната система ще бъде 1.5-литров бензинов турбо-двигател с 231 к.с. С него обаче ще работят не един, а два електромотора. Основният ще е разположен на задната ос, а помощният – на предната заедно с двигателя с вътрешно горене. Комплектът батерии ще бъде поставен под пода на автомобила.

В зависимост от конкретна ситуация на пътя седанът ще може да редува напълно електрическо предно и задно задвижване, а при необходимост въртящият момент ще се предава на всички колела. В последния случай електрическият агрегат ще работи съвместно с двигателя с вътрешно горене. Само на електричество машината ще може да изминава около 130 км.

Очаква се хибридът на BMW да съчетава в себе си стилистичните черти на сегашното 6-Series Gran Coupe и на бъдещото 7-Series. Прототипът на модела ще бъде показан през 2017 г., а продажбите ще стартират година по-късно. Посочва се, че германците разчитат да продават около 30 000 бройки годишно, като основните пазари ще бъдат Китай и САЩ.

Тагове: bmw i8
0 от 500