IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai праща един от моделите си в оставка

Асиметричното купе Veloster вече няма да се продава на някои пазари

Hyundai праща един от моделите си в оставка

Корейската компанията Hyundai спира продажбите във Великобритания на асиметричното си купе Veloster, съобщава изданието Auto Express.
Hyundai праща един от моделите си в оставка
Засега решението на производителя засяга само Острова, като то е обявено на официалния сайт на Hyundai. Според информациите обаче продажбите на Veloster са спрени и на други пазари, но това засега не се разгласява от ръководството на компанията.

Причината за това е ясна – слабото пазарно представяне на модела, който предстои да бъде заменен от показания наскоро Hyundai i30 Turbo. Той разполага с 1.6-литров бензинов мотор с мощност 185 к.с. и продажбите му стартират в началото на 2015 г.

Все пак на някои пазари Veloster ще продължи да се продава въпреки ниския интерес. Хечбекът, който от едната страна е с 2 врати, а от другата - само с една, разчита на 1.6-литрови бензинови мотори, развиващи 132, 142, 187 или 204 к.с.

Снимка: Hyundai

 

 

 

Тагове: hyundai veloster
0 от 500
  • #2
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз мисля, че този модел бе мъртъв още в зародиш. Хем е тип купе, хум не е, хем е стандартен хечбег хем не е. Или го прави с 2 врати или с 4, какво бе това изчанчване с 3 врати?
  • #1
    18 rate up comment 3 rate down comment
    не само,че е ( преди 9 години )
    грозно,но и страда от липса на оценка! Хюндай пробиха в света и Европа с ЕВТИНИ,като цяло посредствени, но коректни за цената си автомобили. После решиха,че ще се намесват в спорта,премиум класа и т.н. И резултатът е ясен