IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Батмобил минава под чука

Повече от 40 години колата е била зарязана в плевня

Първият Батмобил минава под чука

Първият в света официално лицензиран Батмобил излезе на интернет аукцион, чиито наддавания стартират от 90 000 долара, съобщава порталът Entertainment.
Първият Батмобил минава под чука
От аукционната къща Heritage Auctions посочват, че колата е конструирана в периода 1960 - 1963 година и е първия в света официално лицензиран Батмобил. Произведеният три години по-късно Батмобил на Джордж Барис бе продаден миналата година за 4,62 млн. долара.

Уникалният автомобил е създаден от Форест Робинсън, като е базиран на Oldsmobile 88 от 1956 година и е оборудван с екстериор и интериор в познатия стил на комиксите за Батман от 40 и 50 години на миналия век.
Първият Батмобил минава под чука
По-любопитна е обаче историята на колата. Тя е продадена за само 200 долара, тъй като Робинсън се нуждаел от пари за стартирането на нов бизнес. След това автомобилът е зарязан в плевня в Ню Хемпшир, САЩ, където стои забравен в продължение на повече от 40 години.
Първият Батмобил минава под чука
През 2008 година колата е случайно открита и напуска плевнята, като сменя собствениците си няколко пъти. Настоящият - компанията Toy Car Exchange LLC, я купува миналата година и я транспортира до Сакраменто, където фирмата Borbon Fabrications подлага машината на пълна реставрация.

Търгът завършва на 5 декември.
Първият Батмобил минава под чука
Снимки: Entertainment
 

0 от 500