IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Украинците готвят собствена суперкола

Автомобилът на Askaniadesign Carstyling Studio трябва е готов през 2015 г.

Украинците готвят собствена суперкола

Ентусиасти от запорожката компания Askaniadesign Carstyling Studio са стартирали най-амбициозния автомобилен проект в историята на Украйна - направата на собствена суперкола, която трябва да бъде готова през 2015 г. Изданието Autocentre публикува компютърни изображения на автомобила, които бяха показани на страницата на студиото във Facebook.
Украинците готвят собствена суперкола
Всъщност това е вторият прототип на машината, докато първият (на горните две снимки) е изложен в един от заводите на ЗАЗ. Според ръководителя на проекта - Роман Сухоруков, в момента в компанията усилено работят върху техническото адаптиране на отделните компоненти на автомобила. Той отказа да разкрие характеристиките на колата, като обеща те да бъдат "огромна изненада".
Украинците готвят собствена суперкола
Освен това в Askaniadesign Carstyling Studio все още не са определили как ще се казва моделът. В компанията обмислят дори да направи допитване сред потребителите във Facebook, които на страницата на фирмата в социалната мрежа, да дадат своите предложения.
Украинците готвят собствена суперкола
Самото студио съвсем не е новак в конструирането на автомобили. Компанията от Запорожие е наследник на фирмата "Развитие", която от своя страна е дъщерна на Запорожкия автомобилен завод.

Askaniadesign Carstyling Studio стартира като тунинг-ателие на ЗАЗ, подобно на Brabus и AMG при Merсedes-Benz. Първата му разработка е 3А3-1102 Tavria Exclusive, след което фирмата работи и върху други модели, произведени от завода.
Украинците готвят собствена суперкола
"Tavria и Lanos са проектирани много отдавна и затова от доста време обмисляме да създадем напълно авторски автомобил - описват амбициите си от украинската компания. - Той трябва да отговаря на най-съвременните тенденции и технологии. В компанията ни вече работи много опитен екип по 3D-моделиране, който се занимава с разработката на дизайна на екстериора и интериора на колата".

Снимки: Facebook

 

0 от 500