IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа хибрид с над 680 к.с.

Прототипът е базиран на 5-Series GT

BMW показа хибрид с над 680 к.с.

По време на събитието BMW Group Innovations Day германският автомобилен производител показа какви новости подготвя за гамата си от екологични модели. Една от тях е plug-in хибриден агрегат със сериозна мощност, който бе представен на борда на 5-Series GT.
BMW показа хибрид с над 680 к.с.
Демонстрационният автомобил е напълно функциониращ прототип, снабден с бензинов турбо-двигател и два електромотора. Общата мощност на системата е над 680 к.с., сочи информацията от BMW. Въртящият момент е също доста впечатляващ - 1015 Нм.

Прототипът 5-Series GT разполага с литиево-йонна батерия с капацитет 20 кВч, чиито клетки са разположени в специална ниша в пода на колата, която има формата на буквата "Т".
BMW показа хибрид с над 680 к.с.
Бензиновият двигател може да работи и като генератор на електрически ток, и като част от задвижването на колата. Той отговаря за предните колела, като е подпомаган от електрически двигател, позициониран в 8-степенната автоматична скоростна кутия. На задния мост има още един ел. мотор, който задвижва задните колела чрез отделна скоростна кутия с няколко степени.

С напълно заредени батерии моделът може да измине на електрическа тяга около 100 км. А в хибриден режим пробегът е повече от 600 км. Батериите могат да бъдат зареждани и от електрическата мрежа.
BMW показа хибрид с над 680 к.с.
От компанията не съобщават нищо за динамичните характеристики на прототипа. Не е ясно и кога можем да очакваме нещо подобно на пазара.

Снимки: BMW

Тагове: bmw 5-series gt
0 от 500