IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеходът на Bentley бе кръстен на скала

Първият SUV модел на британците ще се казва Bentayga

Всъдеходът на Bentley бе кръстен на скала

Bentley е регистрирала търговската марка Bentayga, която ще бъде използвана за първия сериен всъдеход на британския производител, съобщава изданието De Telegraaf. Любопитното е, че Bentayga е името на скално образувание на испанския остров Гран Канария, който е част от архипелага на Канарските острови.
Всъдеходът на Bentley бе кръстен на скала
В момента производителят тества усилено модела, чиито продажби трябва да стартират през 2016 г. През октомври тестови прототип на всъдехода бе забелязан по време на изпитания на Северната дъга на пистата "Нюрбургринг".

Преди това британците разпространиха няколко тийзъра на модела, които показаха в какъв стил ще бъде изграден той. Знае се обаче, че кросовърът ще се различава съществено от концепта EXP 9 F, дебютирал през 2012 г. в Женева.

По предварителни данни Bentley Bentayga ще се предлага с 8-цилиндров бензинов двигател, както и с туин-турбо W12. Топ версията ще може да развива 320 км/ч, което ще направи Bentayga най-бързият автомобил в този сегмент. От 2017 г. моделът ще се предлага и с хибриден агрегат, в чийто състав ще бъде включен същият 6.75-литров V8 с две турбини.

Очаква се кросовърът на Bentley да се произвежда в завода на Volkswagen в Братислава, като цената му ще бъде около 190 000 щатски долара. Британците се надяват да продават около 3000 бройки от автомобила на година.

Снимка: Bentley

 

Тагове: bentley bentayga
0 от 500
  • #13
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тея ***, не стига че имат готова платформа и кво ли още не а им трябват 10 години за да го пуснат в производство. Без коментар
  • #12
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Типично в стил ФрауВЕ. Много приказки колко е добър СУВ-а на Бентли, дори най-добрия и то няколко години преди да се произведе първия сериен автомобил. Анлийския благородник ще се произвежда от ФрауВе в Словакия !?!
  • #11
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Бобо ( преди 9 години )
    Името трябва да е такова, че най-многобройните им клиенти (руско и арабско говорящите) да могат да го произнасят лесно. Мисля, че са се справили :)
  • #10
    12 rate up comment 2 rate down comment
    XperiA ( преди 9 години )
    като кръстиха на скала...да беше Ф чест на Киро Скалата... :D
  • #9
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А баничарка, кога ще пускат?
  • #8
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Защо на камък, а не на дърво са е кръстили?
  • #7
    8 rate up comment 9 rate down comment
    истината ( преди 9 години )
    Само Alfa Romeo
  • #6
    17 rate up comment 6 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Вие пък, които обожествявате една купчина боядисана пластмаса и ламарина, едно префасонирано Алуди Кю7 - за вас какво да кажем а? Мен не ме мисли, за тва бентли може и да нямам пари ама за качествени, хубави коли имам. Гледайте си себе си, учете си уроците и като пораснете и си купите по 1 кола тогава ще се обяснявате.
  • #5
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Фетз ( преди 9 години )
    Ти пък къде видя кола? Къде е колата? На пътя видя ли някъде, представяне видя ли? До 2017 я камилата, я камиларя, ама вие се пънете тука и се вайкате що някой се избазилак с името. Като за неродения Гаргалчо приказката...
  • #4
    9 rate up comment 12 rate down comment
    fsb ( преди 9 години )
    който плюе такава кола или е тотален комплексар или абсолютен комплексар, това е истината