IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Mirai може да се превърне в BMW

Британските медии твърдят, че водородната система на Toyota ще бъде използвана за нов модел на BMW

Toyota Mirai може да се превърне в BMW

Сътрудничеството между BMW и Toyota няма да се състои само в разработването на спортен автомобил, пише Autocar, като твърди, че германската компания ще се възползва от водородна система на Toyota за бъдещ неин модел.
Toyota Mirai може да се превърне в BMW
Моделът Mirai. Снимка: Toyota

Според британското издание този ход е напълно логичен, тъй като автомобилите с горивна клетка предизвикват огромен интерес от страна на клиентите. Само през последните месеци такива автомобили показаха Toyota, Honda, Mercedes-Benz, Hyundai, Audi и VW. Един от основните конкуренти на BMW - Mercedes-Benz, си партнира с Ford и Renault-Nissan за разработването на водородни технологии.

Системата за водородно задвижване на Toyota дебютира пред публика в Лос Анджелис на борда на модела Mirai, чиито продажби в Европа и САЩ ще стартират догодина. Според Autocar системата ще намери място и в бъдещ модел от новата екологична марка на BMW - "i".

Информацията твърди, че въпросната машина ще бъде разположена между електрическия BMW i3 и хибридния BMW i8. Според друго британско издание - CAR, моделът ще представлява или нова версия на i3, или напълно нов автомобил, който да конкурира Tesla Model X.

BMW и Toyota имат договор за дългосрочно сътрудничество за съвместно разработване на система за горивни клетки, развитие на архитектура и компоненти за спортен автомобил, изследвания и разработки за леки технологии, изследванията на въздушно-литиеви батерии и др.

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #49
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ***, значи баят народ си изгърбил, а?
  • #48
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Цветанчо,селянче просто качвали сме се във всичко за разлика от теб който се е качвал на баща си в каруцата на село.*** толкова автовози с немски трошливи *** съм продал,че ти толкова *** не си направил през живота си.И запомни по големи *** от немските *** няма на този свят.
  • #47
    8 rate up comment 10 rate down comment
    цветан ( преди 9 години )
    ... Вие някога качвали ли сте се в най високите класове на немски автомобили...Разбирам че сте си купили някакъв сивик ама това не е автомобил пичове японците от каде си взимат дизелите ... от БМВ ама че жалко.. i8 да не би японци да са го измислили или пък Х5 защо е най продавания и най бързия джип в света... Вие сте необразовани фенчета на СИВИК и изгнилата мазда 323Ф но явно имате нужда да се качите на истински автомобил
  • #46
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Красота!!!
  • #45
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Карл Велики говорел на немски само с конете си. Спомняте си, нали?
  • #44
    17 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мега смях е тази тойота....както повечето де :))))))
  • #43
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Искате да хванете този сом с вашите легени, ама не стаааааа :) :)
  • #42
    14 rate up comment 10 rate down comment
    сервиз ( преди 9 години )
    Грозна, хубава - ако е както досега - ще е здрава и безаварийна! не като некои други да сменят двигатели и скоростни като носни кърпички и то за собствена сметка още в гаранционния срок! И ко е по-добре, да имате година китайска емблемка, която да си гледате в сервиза, докато си плащате и кафето ;) или там поне кафето беше безплатно, а?
  • #41
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    AEG е несъществуваща компания ВАГонче. 1982 е фалирала. Така ще стане и с немското автомобилостроене рано или късно. В момента се крепи единствено на парите наливани от немската държава и продажбите в Китай. 84243
  • #40
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Аз ( преди 9 години )
    Това оризовите фенове са големи мазохисти!И на *** да сложиш емлемката на тойота, пак ще каже че е красив.Що се отнася до дизайна на това нещо горе сигурно го е рисувал някой пиян японец по време на силно земетресение!