IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru официално показа Forester STi

Спортната версия разчита на 2.0-литров боксер с 280 к.с.

Subaru официално показа Forester STi

Subaru официално представи спортната модификация на новото поколение Forester. Моделът е построен по мотивите на едноименния концепт, който дебютира пред публика на японската писта „Сузука“ по-рано тази година.
Subaru официално показа Forester STi
От стандартния Forester версията на подразделението STi се отличава по агресивния си външен вид, както и по черната решетка на радиатора, която иначе е хромирана. Също така в черно са боядисани кантовете на страничните прозорци, задния спойлер и корпусите на огледалата.

В салона на кросовъра се е появил волан с лого STi, елементи от кожа с червени шевове, а също така и емблема на спортното подразделение на Subaru върху бутона за стартиране на двигатели. Машината е получила и 19-цолови джанти BBS, спирачни механизми Brembo, пренастроено окачване и преработен блок за управление на двигателя и трансмисията.

Спортната модификация е оборудвана с 2.0-литров бензинов турбо-боксер, който развива мощност от 280 к.с. и 380 Нм въртящ момент. Трансмисията е вариаторна Lineartronic и работи със система за задвижване на четирите колела. Предишният Forester ts-STI разчиташе на мотор със същия обем, но с 263 к.с. и автоматична трансмисия.

Поръчки за модела ще се приемат до 5 април, като в Subaru предвиждат да пуснат едва 300 бройки от него. Всички те ще бъдат предназначени за местния пазар, като цените стартират от 4 350 000 йени (36 850 щатски долара).

Снимки: Subaru

 

0 от 500
  • #35
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Който е ползвал марката знае за какво става дума, а ти си гледай класацийките на Декра, ТЮФ и незнам си кой още :). Безмислено е да коментират хора, които не са запознати и виждат само екстериорният и интериорният дезайн.
  • #34
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Суби-дуби-ду ( преди 9 години )
    Не само в Европа, но и в Канада много ги карат. В скандинавските държави Субару също доста се вижда по улиците. В Швейцария много го тачат и карат също. Изобщо хората по света са преценили, че при по-сурови условия това е колата, а Бай *** е преценил, че неговата кола за ходене до чалготеката трябва да бъде друга. Ами те кифлите не са чували за Субару естествено и няма да те отразят. Друго си е нещо по-известно, макар и по-скапано. Това е марка за ценители и хора, които разбират от коли.
  • #33
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Мдаа ( преди 9 години )
    Тия за толкова години успяха да направят тойота рав 4. За топ модел на марката можеше вътре на де прилича на дачия логан. Те феновете на марката не съ капризни гледат клипа дето субаро дърпа тир и така.
  • #32
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Koтоошан ( преди 9 години )
    Е таво е кола с дизайн а не Поршето.
  • #31
    4 rate up comment 8 rate down comment
    БЪЛГАРИН ( преди 9 години )
    Народе????Нима Ботев и Левски са загинали напразно.Народе????За 25 години Пастирки и *** продадоха България.Историята ви продадоха.националната ви памет изтъргуваха.После нека пак някой да каже нещо лошо за Тато.Помним и ще припомняме.ПОСЛЕДНИЯ ИСТИНСКИ РОДОЛЮБИВ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК БЕ ТОДОР ЖИВКОВ.СВЕТЛА МУ ПАМЕТ.
  • #30
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    hahaha кои ли го купува и защо е така японски разбирач
  • #29
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Аграр ( преди 9 години )
    За наште текезесари истинската каруца требе да е железна и непременно грозна, иначе не струва! Преди бяха уазките и газките, а сега идеал са им дръвчетата на субаруто! Тва е!
  • #28
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    za da mogat da kompensirat sobstvennicite
  • #27
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    da vqrno e dori im dignaha garanciqta zatova
  • #26
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    поредната Япоска измислица затова ги купуват само в Япония тука са почти нулеви защото тука има конглокенция и японците немогат да изплуват, затова спират и хонда акорд засщтото са много здрави а щатите ги усъдиха за голчм разход на масло :Д :Д