IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i8 образува дълъг лист с чакащи

На някои пазари доставката на хибридната кола отнема 18 месеца

BMW i8 образува дълъг лист с чакащи

BMW i8 образува дълъг лист с чакащи
Снимка: BMW

В BMW определено знаят как да направят успешен екологичен автомобил. Докато повечето производители се оплакват от слабото търсене на тези машини, германската компания едвам смогва с поръчките.

Флагманският й модел от новата екологична марка е толкова популярен, че това се превръща в проблем. За BMW i8 на някои пазари се чака цели 18 месеца, съобщи пред Automotive News Europe Иън Робъртсън, член на борда на директорите, отговарящ за продажбите и маркетинга на BMW.

"Подобен срок е проблем. Клиентът не бива да чака за колата си повече от шест месеца", каза Робъртсън, като уточни, че дългите списъци с чакащи се дължат на факта, че търсенето на BMW i8 е далеч по-високо от първоначално планираното.

За да успят да отговорят на търсенето, в BMW ще увеличат производството на модела. Според информация на IHS Automotive германската компания ще произведе 3238 екземпляра от модела тази година, като за следващата броят ще нарасне до 4318. BMW i8 се произвежда в Лайпциг, Германия и има цена от 126 000 евро в Европа.

Другият автомобил от екологичната марка на германската компания - BMW i3, също се радва на силна популярност. За този модел се чака около 4-5 месеца, тъй като BMW взе мерки и сега доставя към клиенти по около 2000 екземпляра на месеца. В края на миналата година британските клиенти на марката трябваше да качат около 5 месеца за най-обикновен тестдрайв на BMW i3.

Пред Automotive News Europe Иън Робъртсън уточни също така, че в компанията все още нямат планове за нов модел на марката "i", опровергавайки спекулациите, че  BMW подготвя машина с горивни клетки под името i5.

Междувременно обаче се появи още една неофициална информация. Тя е на изданието CAR и твърди, че през 2016 или 2017 година ще бъде пусната по-мощна версия на BMW i8. Моделът ще носи името i8S и ще бъде пуснат в чест на 100-годишнината на BMW.

Тагове: bmw i8 bmw i3
0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Само пълен ***, който не е карал ново и актуално БМВ може да твърди, че изобщо има база за сравнение между който е да е модел на БМВ и съответния модел на Тойота или Лексъс... барабар с по два-три класа отгоре... Ако на Тойота им останат изобщо някакви класове. Ако БМВ ползват някакво ноу-хау от Тойота, това е първо - законно(имат подписан договор) и второ - възмездно(БМВ им дадоха бензинови турбинирани двигатели, както и дизели), каквито нещастниците вече 50 години не могат да конструират...
  • #17
    2 rate up comment 3 rate down comment
    bmw sux ( преди 9 години )
    С тези мижави гумки изглежда като пластмасова кола от Наскар. Където нахлузват някаква калъп върху шаси просто за да има нещо.
  • #16
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    като гледам и тук се е образувала огромна опашка от чакащи хахаха
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Sebastian ( преди 9 години )
    Ima q ve4e v bg i to v ruse :) Mnogo e qka.
  • #14
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    аууууу разкошмна!не е като умрелите тойоти.
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    slag bmw ( преди 9 години )
    Toz pak i toi toyota q bili napravili xaxaxaxa 6te ti sa
  • #12
    3 rate up comment 10 rate down comment
    до ВАГончето ( преди 9 години )
    Цербер,спри да спамиш навсякъде с умрелите си VAG ени!!! Разпознаваш се във всички коментари."Тойота са я направили" а ти си бавен, излез малко навън подишай въздух! Колкото до колата,фен съм на френските коли,но бавареца е много добър,защото го направи Тойота още от както го видях в филма Мисията Невъзможна!
  • #11
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Венсеремос ( преди 9 години )
    СоциализЪма победи, другари! Вече и на Запад се чака ред за кола. :)
  • #10
    16 rate up comment 7 rate down comment
    до фена на Тойота ( преди 9 години )
    Цербер,спри да спамиш навсякъде с умрелите си тойоти!!! Разпознаваш се във всички коментари."Тойота я били направили" ти бавен ли си,излез малко навън подишай въздух! Колкото до колата,фен съм на френските коли,но бавареца е много добър,още от както го видях в филма Мисията Невъзможна!
  • #9
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Добре че Тойота им е направи, че малко да им се вдигне самочувствието