IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Осемглавият змей се сбогува с публиката

Компанията Mitsuoka представи последната версия на спортната кола Orochi

Осемглавият змей се сбогува с публиката

Японската компания Mitsuoka представи прощалната версия на спортния си модел Orochi. Купето е посветено на анимационния сериал Neon Genesis Evangelion и се казва Orochi Evangelion Edition.
Японски модел се сбогува с публиката
Още през пролетта на тази година Mitsuoka обяви, че производството на Orochi ще приключи през септември, но явно сбогуването с тази нестандартна двувратка ще бъде отложено. В крайна сметка Orochi Evangelion Edition ще бъде пуснат в серия от 11 бройки, всяка на цена от 109 000 евро.
Японски модел се сбогува с публиката
От стандартния модел Evangelion Edition се отличава единствено по уникалната си окраска, докато технически не се е променила. Машината разчита на 3.3-литров V6 от Toyota, развиващ 233 к.с. и 328 Нм въртящ момент, който предава мощността към задните колела чрез 5-степенна автоматична трансмисия.

Mitsuoka Motor е компания за каросерии, която придава на съвременните модели на Honda, Nissan и Mazda външността на британски автомобили от средата на миналия век. Orochi обаче е напълно самостоятелен модел на фирмата, като носи името на осемглав дракон от японската митология.
Японски модел се сбогува с публиката
Машината се появи като концептуален модел още през 2001 г., а през 2006 г. излезе и серийната версия. По-късно компания пусна и кабриолет Orochi.

Снимки: Mitsuoka Motor
 

 

 

 

Тагове: mitsuoka orochi mitsuoka
0 от 500