IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM потвърди флагмански SUV на Opel

Концернът прави и значителни инвестиции за нови двигатели и трансмисии

GM потвърди флагмански SUV на Opel

Концернът General Motors официално потвърди пускането на нов всъдеход на Opel, който ще се превърне във всъдеходен флагман на марката. Неговото производство ще стартира през 2020 г. в завода на германската компания в Рюселсхайм , съобщава Reuters, като цитира шефът на GM Мери Бара.
GM официално потвърди пускането на нов флагман на Opel
Неофициално изображение на бъдещият флагмански SUV на Opel. Снимка: Auto Express

„Новият голям всъдеход ще стане вторият флагман на марката заедно с Insignia – твърди Бара. – За неговото конструиране, както и за разработването на нови двигатели и трансмисии, General Motors ще инвестира 245 млн. евро. Opel/Vauxhall винаги е бил стратегически много важна компания за нас, затова трябва да помогнем на тези две марки да укрепят позициите си на пазарите в Европа.“

Изданието Auto Express, което публикува и неофициални снимки на бъдещия модел, допълва, че освен тези 245 млн. евро GM ще инвестира повече от половин милиард евро в заводите на Opel за двигатели и трансмисии в Рюселсхайм и Кайзерслаутерн (Гер) и в Тихи (Пол).

Като цяло Opel подготвя пускането на цели 27 нови модела и 17 двигателя, като компанията ще се съсредоточи именно върху разработката на всъдеходи. През следващите 2 години компактният ван Meriva и миниванът Zafira ще бъдат заменени от модели, които на външен вид се доближават максимално до кросовърите.

 

 

 

Тагове: general motors opel monza
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Можеш да ми съкваш дика Кико :Д
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Кико ( преди 9 години )
    До последния анонимен:Докато ти чета коментара и виждам езиковите елементи, които ползваш мога само да кажа, че си МНОО КУУЛ и ФЕШЪН. Явно си добър ТЕКНИКЪЛ ЕКСПЪРТ!
  • #6
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Този дизайн на снимката е отвратителен и е оутдейтет. Пълен шит. Инсигниата е хубава ама кво е това недоразумение не мога да разбера. Не трябва да се правят съвове на всяка цена като *** от Ламборгини.
  • #5
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Чичето ( преди 9 години )
    както вървят алфите с 2-3 модела дотогава или окончателно ще са се споминали или още по-лошо - VW да ги е лапнало
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Batito ( преди 9 години )
    До тогава Алфа ще са завзели тази ниша.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Кико ( преди 9 години )
    Хайде, пак авторът се е издънил с превода на статията.Я ми потърсете къде в Полша има град Тичи? Проверявайте ги моля, тези неща преди да пишете!Една кратка справка и ще ви излезне Тихи, а и в колко други статии досега сте споменавали името на този град правилно!
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Обективен ( преди 9 години )
    Ами това не е лимузина, а е поредния все още "модерен" СУВ. Но 2020г май е малко късничко...Иначе е крайно време Опел, особено ОРС вариантите, да се оборудват с по-добри и по-бързи авт.трансмисии с повечко предавки.
  • #1
    29 rate up comment 5 rate down comment
    phalcon ( преди 9 години )
    Време беше! Има място и за лимузина над Insignia. Go Opel!