IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI за къси разстояния

Citysurfer Concept се побира в багажника и може да бъде транспортиран дори в градския транспорт

MINI за къси разстояния

Автосалонът в Лос Анджелис бе използван от британската марка MINI за премиерата на нов модел превозно средство за града. Това е Citysurfer Concept, който напомня на кик-скутер, но разполага с допълнително електрическо задвижване.
MINI за къси разстояния
Моделът е концептуален, като отговаря на актуалните и бъдещите предизвикателства, които поставя трафика в центровете на големите градове по целия свят, сочи информацията от MINI. Двуколесното превозно средство може да се сгъва и така да бъде побрано в багажника на малка кола или да бъде транспортирано в градския транспорт.

Тежащият 18 килограма MINI Citysurfer разполага с електродвигател и литиево-йонна батерия, доставящи автономност между 15 и 25 км. Максималната скорост на движение е 25 км/час.

Самата батерия може да бъде зареждана както от обикновен контакт, така и от запалката на автомобила. Тя се дозарежда и по време на пътуване благодарение на системата за регенерация при спиране. А при напълно изтощена батерия електромоторът се изключва автоматично и се отделя от главината на задното колело. След това водачът може да продължи пътуването си със силата на мускулите си без ограничения от спирачното действие на двигателя.
MINI за къси разстояния
"С компактните си размери MINI Citysurfer Concept заема минимална площ на пътя. То позволява комфортна мобилност дори и в онези зони на центъра на града, които са затворени за автомобили", сочи информацията от британската марка.

Към момента не е ясно дали се предвижда транспортното средство да се превърне в сериен модел.

Снимки: MINI


Тагове: mini citysurfer
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ееех неЗнайко, я разкажи за спринта от 25км.по-подробно,че ми стана интересно! :))) Вземи се запознай с лекоатлетическите дисциплини, че ставаш смешен с неЗнанието си! Колкото до тротинетката ме кефи максимално. Дано влезе в производство и бъде на прилична цена! За голям град е перфектно за предвижване. Отиваш в Париж примерно и си го караш в багажника, а после щъкаш където искаш, а не като мен за 3 дена останах без крака от обикаляне и пак не можах да видя всичко.
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Ееех Знайкооо ( преди 9 години )
    25 м спринт няма да изтичаш, да те попиПам ли за 25 км, а?!Що ти кво сглоби, нещо по-смислено ли? Така е тука - гора от много-Знайковци, но всички с ръцете отзад...
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Знайко ( преди 9 години )
    !! батериите се продават отделно с подарък раницаи кабели ;)
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Това си е трутинетка за тийнейджъри, понеже няма седалка и ***.