IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е обновената Mazda CX-5

Моделът дебютира пред публиката на автосалона в Лос Анджелис

Това е обновената Mazda CX-5

Обновената версия на кросовъра Mazda CX-5 дебютира пред публиката на автосалона в Лос Анджелис. Моделът е получил модернизирани екстериор и интериор, като в Европа ще предлага избор от 4 задвижващи агрегата.
Това е обновената Mazda CX-5
Промените в екстериора не са мащабни, което очаквано, тъй като моделът на Mazda вече признат за един от най-добре изглеждащите в сегмента. Сега предната част разчита на ревизирана решетка на радиатора с хоризонтални ребра, нови светлини срещу мъгла, челни фарове с нов дизайн и различна броня. Отзад сериозни промени не се забелязват, но от Mazda поясняват, че предните и задни светлини са оборудвани с LED технология. Нова е гамата от джанти.

Интериорът е получил повече новости. Обновеният модел разполага с нова централна конзола, различно управление на климатичната система, електрическа ръчна спирачка, напълно нова инфо-развлекателна система и др. Освен това материалите са с по-високо качество, използван е повече хром, а шумовете и вибрациите в купето са редуцирани с 10%, сочи информацията.
Това е обновената Mazda CX-5
Промени в гамата от мотори няма. Обновената Mazda CX-5 ще се предлага с избор между два бензинови и два дизелови двигатели. Бензиновите са от серията SKYACTIV-G и имат обем от 2.0 литра, като генерират 160 или 165 к.с. Дизелите са SKYACTIV-D, имат обем от 2,2 литра и генерират 150 или 175 к.с. Задвижването е към предните или към четирите колела. Възможно е към гамата от бензинови мотори да бъде прибавен и 2.5-литровия SKYACTIV-G със 192 к.с.

В Лос Анджелис японската компания представи и своя нов компактен кросовър CX-3.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda cx-5
0 от 500
  • #21
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ggbg ( преди 9 години )
    Колега, разбира се че съм карал текущия модел, а не фейслифта. Но не мога да преценя дали има съществени промени. навигацията е TomTom и наситина е много зле.
  • #20
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Карал си такава под наем само в сънищата си. Никоя компания за рента кар не е предлага. Все пак можеш да ме обориш, ако кажеш името на компанията. Нямаше да се включа, ако не бях прочел, че при висока скорост била шумна. Точно в това и е предимството пред конглокенциятята, че е най-тихата в този клас. Другта глупост за навигацията. Една от най-добрите и бързите е да ти кажа. Прав си, че е доста добра кола. Наистина е такава и е изключително икономична.
  • #19
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сравнителен тест Mazda CX-5 срещу VW Tiguan и компанияВАГонче, прочети статията в АБи тогава пиши глупости! Маздата размазва смотания Тиган. Щом самите немци го признават смятай какъв селянин си, за да твърдиш друго. Има и други сравнителни тестове в други медии и държави. Навсякъде Маздата бие Тигана. Какво ли обаче да ти обяснявам, като кухата ти харалупа, няма да го разбере.Явно на село цял живот си виждал Гоуфове и това е еталона за кола в твоя жалък живот.
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ggbg ( преди 9 години )
    Добро утро. Включвам се и аз с коментар. CX-5 е доста добра кола. Карах такава под наем в Германия преди 3 месеца. Стои стабилно със 160-180 на магистаралта при дъжд. Малко е по-шумно в купето отколкото очаквах и навигационната беше пълен отврат. Том-Том прекъсва, закъснява, менютата...по 5 мин търсиш. Ако си купувате такава, според мен по-дългата гаранция би наклонила везните спраямо подобни коли. Все пак 56000 са и малко много
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    *** си ти,да не би да си карал и двете и да казваш това от опит!
  • #16
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Само някой абсолютен *** може да каже, че Тигана е по-добър от Маздата. То само, като му погледнеш пенсионерската външност и ти се иска да се издрайфаш на карираните седалки тип родопско одеало. Да не говорим, че от към качество, изпълнение, икономичност, технологии, цена и надеждност е пълна нула пред CX-5.
  • #15
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Що бе, Гоуфу и Тугуана да не са по-мощни ? Като ти е толкова акъла пиши глупости но знай че няма кой да ти вярва.
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    nikito_blend ( преди 9 години )
    Не съм фен на електронната ръчна спирачка, защо са я сложили. Иначе двигателите са си с достатъчна мощност. Който иска повече да чака MPS-ките с 300-тате коня.
  • #13
    10 rate up comment 4 rate down comment
    до: KyрА ( преди 9 години )
    Много си зле момче. Мазда и Мерцедес освен че започват с една и съща буква нямат друго общо. А за цените си толкова много заблуден, че просто няма на къде повече. Измисляш си ги ей така и мислиш, че другите пасат трева и не са ги виждали какви са. Още повече, че на Мерцедес са едни от най-високите, а на Мазда са средни цени в масовия клас.
  • #12
    13 rate up comment 2 rate down comment
    behi ( преди 9 години )
    Няма как 350 цди да е на цена подобна на мазда ;-) Базовата цена, без една екстра на колата, е 51к евро. Маздата с екстри е 50 хиляди ЛЕВА. Ако мерцедес са готови да се раделят с 50% отцената на колата, колко им е надценкат на тези хора? Да беше писал 220цди с ръчна скоростна кутия и задно, да ти повярва човек :-)