IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Volkswagen показа водороден автомобил

Германците обаче не бързат да пускат подобен модел на пазара

И Volkswagen показа водороден автомобил

Автомобилният салон в Лос Анджелис стана сцена за премиерата на още един автомобил с горивни клетки. Това е Golf SportWagen HyMotion, който във Volkswagen ще използват за различни изследвания и проучвания.
И Volkswagen показа водороден автомобил
Водородният автомобил изглежда идентично със стандартните версии на Golf SportWagen. Той обаче е оборудван с горивна клетка, която захранва с енергия електромотор, генериращ мощност от 136 к.с.

Автомобилът има три карбонови резервоара за водород, интегрирани в задната част на шасито, които предоставят автономен пробег от около 500 км. Зареждането им отнема между 3 и 5 мин.
И Volkswagen показа водороден автомобил
Volkswagen Golf SportWagen HyMotion спринтира от място до 100 км/час за 10 секунди, като е оборудван и литиево-йонна батерия, която съхранява кинетичната енергия, придобита от регенеративната спирачна система на автомобила. Тази енергия се използва за по-бързо ускорение при старт от място, сочи информацията.
И Volkswagen показа водороден автомобил
Въпреки че изглежда готов за производство, Golf SportWagen HyMotion няма да бъде скоро на пазара. От Volkswagen изтъкват редица пречки, сред които високите разходи и бедната инфраструктура за зареждане с водород. Моделът ще бъде използван като средство за различни изследвания и проучвания.

Същата задвижваща система германските инженери са поставили и на Passat. По-рано прототип на автомобил с горивна клетка показа и компанията Audi, която също е част от концерна VW.
И Volkswagen показа водороден автомобил
Още по темата:
Водородната Toyota отвътре

Новата водородна кола на Honda

0 от 500
  • #49
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Боби ( преди 9 години )
    Наистина ми става смешно да ви чета коментарите!Да,повечето са прости, освен 2-3ма сектанти тук. По вашите приказки всеки имащ 50к би си взел чудото Приус. Странно,никой ли не разбира или не чете статиите за Тойота, тук във форума. Забравих да спомена и за серийната авт.кутия направена за простите американци. Тойота "символ на световно качество" Кога? След последната сервизна кампания, или..?
  • #48
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Чобанина Боби да вземе да изведе овцете на паша докато не е завалял сняг.Седнал простия кавал да драска тук простотии да му смее целия свят.
  • #47
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Боби ( преди 9 години )
    Мухаха,Пичове вие и други коли само на картинки сте виждали. Плямпате глупости за тоя Приус, но за да си го вземеш трябва доста неща да пренебрегнеш. Имал камера, била серийна, естествено че ще е серийна с този *** дизайн, отзад може да сгазиш човек без да разбереш. Тя е задължителна!! Вече за отвратителното пътно поведение го споменаха, тази кола има предимство в града и до там. При извънградско има доста тестове които показват че там хибрида гори дори и повече.
  • #46
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    в америка няма отдавна субсидия в япония мисля също е премахнаха както и в повечето държави. субсидията беше само за да се научат и решат да вземат хибрид. забележи че казвам хибрид а не приус. субсидията бешеза всички хибриди но само тези на тойота имат значителни продажби а останалите не. нещата които твърдиш за приус обаче доказват че ти тази кола нито си е виждал нито нищо. вземи излез от селото си разходи се до столицата и се качи на едно зелено такси за да разбереш какви глупости си писал.
  • #45
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    боби чета ти глупостите и се чудя как може да има такива глупави деца. изключителен си. непрекъснато показваш невежество и имам чувството че трябва да го показваш на всички. само ми стигаше да прочета че приус нямал багажник за да ми стане ясно че тази кола дори и на картинка не си е виждал. вземи първо прочети характеристикитите виж екстрите и тогава спори за него.
  • #44
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хибридните Приуси са изключително калпави коли. Това се е виждало във всички тестове. Единственото хубаво на Приус е че е хибрид и харчи по-малко гориво. Но за сметка на това, дизайна е отвратителен, окачване кошмар, ужасно пътно поведение, разбирам, че това не е автомобил за спортно каране, но можеше да се постараят повече, твърда возия, слаба динамика ако пък настъпиш *** харчи като 4 литров бензинов мотор има много оплаквания и за евтините пластмаси в купето. За парите които струва, трябваше да вложат по скъпи материали. Колата е компромис от всякъде със всичко в името на мало по-голяма икономия и екология. За това и продажбите вървят само където има държавна субсидия или в държавните администрации. Нали помните чисто новите стотици Приуси купени от от кметството в Маями, после ги паркирали чисто нови в подземен общински паркинг и ги оставили така и след 5 години някви журналисти ги открили и с изумление открили че тези чисто нови коли си ръждясват с години на тоя паркинг без никой да ги е докоснал. Някой от общината трябвало да вземе едни пари, направил поръчката, взел си бонуса от дилъра на автомобилите, ама кметството нямало нужда от тези коли и ги забило в паркинга. Такива са им продажбите в цял свят на Тойота.
  • #43
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това е истински автомобил!Не като онова недоразумение на тойота!Чакай, че като се сетя за него и ме хваща страх!
  • #42
    11 rate up comment 6 rate down comment
    до: до Дошо ( преди 9 години )
    Не е важно, че за 17-18 години са продали толкова, а е по-важно, че насраните дойчовци за следващите 100 г. няма да продадат толкова. Както и за водородните коли ще стане. Японците ще продават, а вурстовете ще гледат отстрани, ще цъкат и ще вадят рисунки на собствените си модели. На рисунките и макетите са много добри. А за дизелите какво да говорим. Чети мненията на водещите специалисти в областта на здравето. СЗО е доказала, че са канцерогенни. А дизелите вървят само в Европа. Защо ли...
  • #41
    10 rate up comment 1 rate down comment
    до: Боби ( преди 9 години )
    Нито за Приус знаеш нещо, нито за Гоуф. Не е и нужно, беше толкова просто преди да се излагаш да провериш коя кола с какви екстри излиза в базовото оборудване. Само ще ти каза, че Приус излиза с безключово влизане и стартиране на автомобила, камера отзад, дисплей за камерата с много функции и мултимедийна система, HUD- проектор, автоматик. Това ти е базово оборудване. Хайде сега ми кажи за друг модел със същото базово оборудване! Наистина ще е интересно дами кажеш такъв или ще измислиш друго!
  • #40
    7 rate up comment 2 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Priusa ima mnogo ekstri,tova e taka. Kolata e 4udesna, stiga si povtarial edno i sashto. prius ima dobro pytno povedenie ,tova e semeina kola i kato takava ima dobro pytno povedenie. Kakvo zna4i nevyzmojnost za izprevarvane??? To4no priu po-dobre izprevarva zaradi el.motora,koito raboti s dvigatelia. Uskorenie za 10 sekundi ako e nevyzmojnost za izprevarvane zna4i 80% ot kolite po pyti6tata niamat vyzmojnost da izprevarvat. Prius e ikonomi4en i izvyngradsko.