IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen AG разработва платформа за бюджетни модели

Архитектурата ще бъде разновидност на настоящата MQB

Volkswagen AG разработва платформа за бюджетни модели

Концернът Volkswagen AG започва разработка на модификация на модулната си платформа MQB, която ще бъде предназначена за бюджетни модели. За намаляване на стойността на архитектурата в нея ще бъдат използвани по-прости технически решения, съобщава Autocar.
Volkswagen AG разработва платформа за бюджетни модели
В момента модулната платформа MQB (на снимката) позволява върху нея да се изграждат модели с различни дължина и широчина, с различно междуосие и различни каросерии. За да се намали стойността, инженерите на Volkswagen на първо време ще опростят окачването. Освен това ще бъде намалено използването на алуминий и високоякостна стомана.

Според информацията един от първите пазари, на които ще бъде пласиран първия модел на тази платформа, ще бъде Индия. Затова и германците вече търсят местни компании, които да произвеждат елементи от интериора - като вратите, например. Търсят се също индийски доставчици на мултимедийни и електрически системи.

Сегашната платформа MQB се използва за редица автомобили на Volkswagen AG. На нея са изградени Golf, Skoda Octavia и Audi A3. А удължената версия на шасито е в основата на новото поколение Passat. Нейното предимство е, че е разработена и за голям брой двигатели с различен обем.

Специално за индийски пазар във Volkswagen смятат да пуснат и нов двигател, който е приспособен за условията в тази част на света. Това е 1.5-литров дизелов мотор, за който засега няма никакви данни. Моделът трябва да се появи догодина, като най-вероятно ще се продава под отделна марка.

Снимка: Volkswagen

 

 

 

Тагове: mqb volkswagen ag
0 от 500