IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW изхвърля химикалките за сметка на Google Glass

Умните очила ще записват дейността на екипите по контрол на качеството

BMW изхвърля химикалките за сметка на Google Glass

Нов експериментален проект стартира германската компания BMW в завода си в американския щат Южна Каролина. Проектът въвежда новаторски технологии, като цели да оптимизира работата на екипите по контрол на качеството.
BMW изхвърля химикалките за сметка на Google Glass
Всички служители в завода в Спартанбърг вече са получили умните очила Google Glass. Чрез тях те ще записват на видео и снимки целия процес по контрол на качеството на предсерийните автомобили.

До сега екипите са използвали лист и химикалка за описването на забелязаните от тях проблеми или недостатъци. Чрез Google Glass цялата дейност бива записвана, което не само пести време, но проблеми.

"Служителите документираха всичко в писмен вид, което често водеше до проблеми и допълнителни въпроси, тъй като не винаги описанията са точни и ясни. Сега всичко се вижда на снимки и видео с високо качество. Новият процес предоставя по-добър, по-бърз и по-ясен начин за анализиране на проблеми и потенциални отклонения", се казва в съобщението от BMW.
BMW изхвърля химикалките за сметка на Google Glass
Компанията планира да въведе и функция за директни разговори между екипите по контрол на качеството и инженерите. Така потенциалните въпроси ще могат да бъдат обсъждани на момента, което пести време и тонове документация.

Google Glass ще бъдат въведени и в процеса по контрол на качеството при окончателното сглобяване на серийните автомобили.

"Нашите служители провеждат между 10 и 25 различни проверки на всеки един от автомобилите на поточната линия. След това отиват до специално място където описват евентуалните проблеми. Чрез Google Glass този процес може да бъде значително улеснен, тъй като работниците ще записват всичко на видео и снимки без да им се налага да напускат автомобила или да правят записки", поясняват от BMW.

При добри резултати процесът може да бъде въведен и в останалите заводи на BMW.
BMW изхвърля химикалките за сметка на Google Glass
Снимки: BMW
 

Тагове: google glass
0 от 500