IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 2-Series Active Tourer ще получи и хибридна версия

В основата на агрегата ще бъде 1.5-литров мотор с 3 цилиндъра

BMW 2-Series Active Tourer ще получи и хибридна версия

Концернът BMW се готви да разшири семейството 2-Series с хибридна версия на компактния ван Active Tourer. Според изданието Car това ще стане през пролетта на следващата година.
BMW 2-Series Active Tourer ще получи и хибридна версия
Окачва се в основата на силовия агрегат на хибрида, който ще може да се зарежда от електрическата мрежа, да бъде 1.5-литровия бензинов двигател с 3 цилиндъра, поставян на серийната версия на компактния ван. Той ще бъде подпомаган от електромотор, развиващ около 100 к.с. Така общата мощност на агрегата ще премине 200 к.с., като това ще позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за около 8 секунди.

Тази нова версия на BMW 2-Series Active Tourer ще получи и система за задвижване на четирите колела. По информация на Car за задната ос ще отговаря именно електромоторът.

Още през 2012 г. BMW показа хибриден концептуален модел Active Tourer с подобно задвижване, като той предлагаше разход от 2.5 л/100 км. Очаква се серийната версия също да харчи толкова. На първо място с хибридния агрегат ще бъде оборудвана 7-местната версия на компактния ван, а след това технология ще бъде използвана и при новото поколение на BMW X1.

Снимка: BMW

0 от 500