IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа петото поколение Legend

В САЩ моделът с 3 електромотора се продава под марката Acura RLX

Honda показа петото поколение Legend

Компанията Honda официално представи петото поколение на седана Legend за пазара на Япония. Моделът представлява леко преработена версия на продаваната в САЩ Acura RLX.
Honda показа петото поколение Legend
В Япония новият Legend ще се предлага единствено като хибрид. Задвижващият агрегат е аналогичен с този на RLX Hybrid - Sport Hybrid SH-AWD с обща мощност 382 к.с. и 461 Нм максимален въртящ момент. В него влизат 3.5-литров V6 бензинов двигател, 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя и интегриран електромотор, комплект литиево-йонни батерии, както и още два електрически двигателя. Те са поставени на задната ос, като мощността им е по 27 кВт/ч и могат да работят независимо един от друг.

Силовият агрегат на новия Legend има 3 режима на работа - EV Drive, Hybrid Drive и Engine Drive. При първия моделът е само със задно предаване и се придвижва единствено на електричество. Във втория се включва и бензиновият мотор, докато в третия работи единствено той, като отговаря за задвижването на предните колела.

Електрониката сама избира оптималния режим, а електромоторите могат да изпълняват и ролята на генератори, като събират отделяната енергия. Според представители на Honda разходът на гориво при новия Legend е 5.9 л/100 км., а динамиката му може да бъде сравнена с тази на съвременен V8 мотор.
Honda показа петото поколение Legend
Седанът е получил и система за безопасност Sensing, която позволява да бъде избегнат сблъсък с излязъл неочаквано на платното пешеходец. Тя работи с помощта на камера на предно стъкло и сензори в решетката на радиатора. Щом технологията засече опасност от сблъсък с пешеходец, тя предупреждава водача със звуков сигнал. А при нужда започва сама да намалява скоростта на автомобила, за да предотврати инцидент.

Габаритите на Legend са дължина от 4982 мм, широчина – 1890 мм и височина 1465 мм. Това показва, че моделът е пораснал в сравнение със своя предшественик. Същото се отнася и за междуосието, което вече е 2850 мм – с цели 51 мм от четвъртото поколение на модела.

В базовото оборудване на седана влизат светодиодни фарове, проекционен дисплей, кожен салон, аудиосистема Krell Industries с 14 говорителя, пулт за управление на мултимедийната система за возещите се на задните седалки пасажери, а също така и система за стабилизация.

Цените на петата генерация на Honda Legend стартират от 6.8 млн. йени (около 60 000 щатски долара).

Снимки: Honda


 

 

 

 

Тагове: honda legend
0 от 500