IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cosworth даде 280 к.с. на Toyota GT86 и Subaru BRZ

Компанията предлага и по-умерени силови пакети

Cosworth даде 280 к.с. на Toyota GT86 и Subaru BRZ

Силовият пакет за близнаците Toyota GT86 и Subaru BRZ, който Cosworth анонсира по-рано тази година, е вече готов и се предлага на пазара. Доработката е налична в няколко версии, като върховата доставя мощност от 280 к.с.
Cosworth даде 280 к.с. на Toyota GT86 и Subaru BRZ
Пакетът на създадената през 1958 година британска компания се предлага в две основни версии, като първата може да бъде поръчана в четири различни нива на мощност - 215, 220, 225 или 230 к.с. При това ниво на доработка инженерите на компанията поставят нова изпускателна система и спортен колектор, като също така препрограмират електронното управление на агрегата.

"Ниво едно е предназначено за онези, които търсят лесен и достъпен начин за подобряване на динамичните възможности на своя автомобил", споделят от Cosworth. И уточняват, че върховата модификация на първата версия на доработване предлага всъщност не 230, а 240 к.с. при 4100 об/мин.

Вторият пакет включва и поставянето на компресор, интеркулер и нов всмукателен колектор, като увеличава мощността на двигателя до 280 к.с.
Cosworth даде 280 к.с. на Toyota GT86 и Subaru BRZ
От Cosworth не коментират цени, но уточняват, че доработките вече могат да бъдат поръчвани. По-рано от компанията обявиха, че работят по нови пакети, които увеличават мощността до 380 к.с.

Стандартният агрегат на близнаците Subaru BRZ / Toyota GT 86 генерира 200 к.с. при 7 000 об/мин и максимален въртящ момент от 205 Нм при 6 600 об/мин. Вече няколко пъти се появяваха твърдения, че производителите готвят по-мощни версии на двигателя, сред които такива с турбо и допълнителен електромотор. В крайна сметка обаче подобно нещо не се случи.

Снимки: Cosworth

0 от 500