IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover ще гони успеха на Tesla в премиум-сегмента

Британците подготвят първия си електрически кросовър

Land Rover ще гони успеха на Tesla в премиум-сегмента

Компанията Land Rover е стартирала разработка на всъдеход, задвижван от електрически агрегат, който трябва да стане първият представител на Range Rover в света на луксозните електромобили. Показателите на машината ще бъдат близки до тези на лидера в този клас Tesla Motors, съобщава Autocar.
Land Rover ще гони успеха на Tesla в премиум-сегмента
Според главния дизайнер на британците – Джери Макговърн, кросовърът ще получи пропорците на стандартния Range Rover, но ще бъде с по-полегат покрив. Това ще оптимизира неговата аеродинамика, която е ключова за показателите на машината. В същото време автомобилът ще запази традиционните за марката всъдеходни способности благодарение на пневматичното си окачване и системата за задвижване на четирите колела.

В Land Rover са на мнение, че електрическият им кросовър трябва да предлага и много лукс, като той може да бъде втора или дори трета кола в семейството. Затова и той ще бъде предназначен предимно за пазарите в САЩ и Китай. Успоредно с електрическа версия компанията ще пусне и модификации с традиционните дизелови и бензинови мотори.

Моделът ще се появи през 2017 г., като преди него трябва да бъде готов новият Land Rover Defender. Неговият предсериен образец ще се появи още догодина, като шефовете на компанията отсега го засипват с комплименти. Според Макговърн, дизайнът на всъдехода вече е напълно готов, като той е в стила на сегашното поколение на модела.
Land Rover ще гони успеха на Tesla в премиум-сегмента
Известно е, че новият Defender ще получи лека и твърда архитектура, която ще бъде направена от алуминий. От този метал ще бъдат изградени също така двигателя и каросерията. В воторната гама са включени агрегати от семейството Ingenium, които ще бъдат съчетани с 8-и и 9-степенна скоростни кутии.

Неофициални снимки: Autocar

 

Тагове: range rover tesla motors
0 от 500