IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа новите X5 M и X6 M

Кросовърите се предлагат с двигател, развиващ 575 к.с.

BMW показа новите X5 M и X6 M

BMW официално разкри новите модификации на кросовърите си X5 и X6, които са доработени от спортното подразделението M GmbH. Двата автомобила ще се предлагат и с най-мощния двигател, поставян на машина на компанията със задвижване на четирите колела.
BMW показа новите X5 M и X6 M
„Новото BMW X5 M и новото BMW X6 M комбинират характерните признаци на успешните модели от семейството на BMW X – ексклузивността, здравината, пъргавината и пригодността за всекидневието – със специфичните за M High Performance претенции“, се казва в съобщението на компанията.

Кросовърите се задвижват от нов M TwinPower Turbo мотор. Благодарение на иновативната си технология със свръхпълнене TwinScroll Bi-Turbo, разположен над двата блока цилиндри изпускателен колектор, системата VALVETRONIC и директното впръскване на бензина High Precision Injection, 4.4-литровият V8 двигател развива максимална мощност от 575 к.с., която е на разположение между 6000 и 6500 об/мин.

Като цяло това означава повишение на мощността с 4% в сравнение с предишните модели. Още по-сериозно е увеличението при разгръщането на мощността на новия двигател. Максималният въртящ момент е 750 Нм, като той е на разположение в диапазона от 2200 до 5000 об/мин. В сравнение с предишните версии на X5 М и X6 М нарастването на въртящия момент е със 70 Нм или 10% повече от досега.

Благодарение на промените в двигателя и нарастването на мощността му, двата кросовъра, които в серийното си оборудване разчитат на 8-степенна автоматична скоростна кутия M Steptronic с два съединителя, ускоряват от 0 до 100 км/ч за 4.2 секунди.
BMW показа новите X5 M и X6 M
Новите BMW X5 M и X6 M още на пръв поглед изразяват спортните си амбиции .Те се различават от стандартните версии по големите си въздухозаборници в предната част, страничните хриле с надпис на модел, характерните за М-моделите странични огледала с двойни стойки, типичната ауспухова система с четири тръби. Моделът BMW X6 М разполага и със заден спойлер. И двете машини също така се предлагат с 20-цолови алуминиеви джанти, а като опция могат да бъдат поръчани и 21-цолови.

Интериорът също е подчинен на спортния характер на машините. Това се вижда от арматурното табло, кожения волан с алуминиеви лостчета за превключване на предавките, селектора и др. Като опция е достъпен Head-Up дисплей, който освен стандартните индикации предлага и специфична за М-версиите на BMW визия с индикатор за включената предавка, оборотомер и система Shift Lights.

Снимки: BMW

Тагове: bmw x6 m bmw x5 m
0 от 500
  • #34
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р. Куртев ( преди 9 години )
    При това положение-извинявам се !
  • #33
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо до анонимния ( преди 9 години )
    Това че некъв си джип, чието място би трябвало да е на пресечените терени, иска да изпревари уж спортна кола М3 и то на писта, не говори добре за джипа а лошо за колата.
  • #32
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Митко ( преди 9 години )
    Д-р Куртев, така е, но в случая имаше пилотна кола отпред и радиостанция в колата и знаех, че няма насрещно движение. Не съм от джигитите, които ме дразнят безобразно, точно защото застрашават невиини хора.
  • #31
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Ауди S6 '07 ( преди 9 години )
    Случвало се е на път за Гърция да се сдърпаме с Х5М, и да добре се държи на правите участъци, ускорява порядъчно, обаче влизаме зеадно в завой (и то лек) с около 200 и го виждам как едвам успя да удържи джипа, на сантиметри извън бордюра мина, горкия човек беше пребледнял като минах покрай него, и това беше, повече не го видях в огледалата за задно виждане.
  • #30
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р. Куртев ( преди 9 години )
    Митко, Митко дано не се засичаме на пътя,че много ,пилоти, като тебе на мокри и песъчливи завои се ,засмукват, към гробищата ,но страдат за съжаление и невинни хора понякога !!!
  • #29
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тва в ляво базовата версия ли е. Щото даже бронята не е в цвета на купето.
  • #28
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Az ( преди 9 години )
    А бе. БМВ все са правили грозни коли, ама сега са надминали себе си...
  • #27
    5 rate up comment 4 rate down comment
    до дошо ( преди 9 години )
    човек спри се бре. излагаш се. то е ясно, че най-добре да е 500кг колкото ариел-атом. ама не става. а бентли континентал ГТ дето тежи колкото Х6М пак ли не е спортен по твоите стандарти. ае стиа хейтване - пишете реални неща и логични мнения. от друго няма смисъл
  • #26
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    дошо , твоята кола по-бърза ли е от предното М3 с V8 двигател? тоя джип ако не е спортен как тогава се кани да мине по-бързо през северната отсечка от М3 ?
  • #25
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    "Спортен" джип е няма по-безсмислено нещо от това!Но дай Боже всекиму по един безплатен танкер с бензин с такива измислени джипове.