IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla е най-иновационният автомобилен производител

Непосредствено сред американската компания е Toyota

Tesla е най-иновационният автомобилен производител

Поредната класация за най-иновационните и високотехнологични предприятие в света бе направена от консултанската компания The Boston Consulting Group. Първото място отново е за Apple, а в челната десетка има само два автомобилни производителя – Tesla Motors и Toyota, съобщава Inerfax.
Tesla е най-иновационния автомобилен производител
Рейтингът се прави от 2005 г. насам, като сред постояните участници в него освен Apple са марки като Microsoft, IBM, Google и Samsung. През тази година седмото място е за производителя на електромобили от Калифорния – Tesla Motors, а веднага след него е концернът Toyota, който получава висока оценка за постиженията си в намиране на алтернитавни източници на енергия за автомобилите.

Като цяло обче автомобилните компании губят своите позиции в класацията. Сред първите 50 компании има едва 9 производители на леки превозни средства. А само 4 от тях са в Топ 20 – BMW и Ford заемат съответно 18-о и 19-о място.

През миналата година представителите на автомобилния бранш са били 14, като в първата десетка влизат 3 от тях. Някои от тях обаче правят сериозен скок напред – през 2013 г. Tesla заема общо 41-о място, а сега е на 7-о. След сливането си с Chrysler компанията Fiat се придвижва от 43-а позиция през миналата година до 32-а през тази.

Останалите автомоблни производители, които намират място сред първите 50 най-иновационни компании на планетата, са Vоlkswagen, Daimler, General Motors и Audi.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И после си купи ферари нали? Завивай се хубаво вечер , че настиваш. :*
  • #20
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Разберете, хора-а-а-а... Кой какви патенти има изобщо не ме интересува! Интересува ме, като си купя кола с парите, дето съм си изработил сам, като я подкарам да нямам усещането, че ме е минал слон! А точно така се чувствах всеки път в чисто новата си японска, при това наистина произведена изцяло в Япония. Карах я точно три години и точно всеки миг, в който бях в нея, ми идваше да спря, да сляза и да се ритна отзад! В живота си не съм правил покупка, за която да съжалявам повече! Но, край!
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тя Тесла изби рибата с последния Model D с 691 коня и със 150 KW (!) зарядни колонки из цяла Европа, дето пълнят за минути, вие за НЕколи ще говорите :D Елън Мъск дори още повече ги удари в земята като заяви, че техните батерии се запазват по-добре с бързи зареждания...
  • #18
    1 rate up comment 6 rate down comment
    smoky ( преди 9 години )
    това с разни те му там класации е ала-бала,толкова относително.само след година тук ще пишат други работи.....можем да си пишем до утре сутринта.
  • #17
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Според мен Тесла е посочена като иновационна компания само защото се занимава с модерните ел. автомобили и то предимно със сглобяването на най-напредничивите за момента агрегати от доставчици. Ако Тесла произвеждаше и ДВГ, това щеше да я върне в класацията надолу.
  • #16
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сега, да обясня вагиналчето, защо Тойота са най-надеждните коли. Просто защото с "многомилионните сервизни акции", отстраняват безплатно евенуални бъдещи проблеми, дори и на десет годишни коли, и затова са здрави и безпроблемни. А фолксваген почти нямат гаранция, и правят турбината неделима част от изпускателния колектор, за да скубят здраво информираните им и грамотни фенове.
  • #15
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Илко ( преди 9 години )
    Мн интересно ко прай тука Фолцваген?
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    b.b. ( преди 9 години )
    JDM_Mercedes, учудващо е, че след като си прочел спора си намерил за уместно да задаваш тук такива въпроси. Тук повечето са книжни плъхове. Ето v-1 е изписал една кофа мастило и пак нищо не е казал. Швабен зи каскен с 2 поста е казал много повече от него.
  • #13
    9 rate up comment 17 rate down comment
    солд ( преди 9 години )
    Незна...имах Авенсис. Най отвратителнната кола, която съм карал! Никакъв дух, емоция, просто кашон за придвижване. Слаб мотор, зимата-ходя по планини-скъсвах се от бутане! Наравно. С други гуми-сущото. Ужасен баланс. Никога повече тойота!!!
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 9 години )
    Гледам тук спора върви с пълна сила. Само да попитам, че вече съм отчаян, никъде не намирам инфо. Как седят нещата с Mercedes E430 W210, двигателя носи ли на силов тунинг ? Ако някой има някакви наблюдения моля да отговори ! Работата е на рев вече ! :D