IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа най-мощния си сериен автомобил

Модификацията R8 Competition разчита на двигател с мощност 570 к.с.

Audi показа най-мощния си сериен автомобил

Компанията Audi разкри нова модификация на настоящето поколение на суперколата си R8. Тя е получила добавка Competition към названието си и е най-мощният сериен автомобил  в историята на марката. А също така е и най-бързото R8.
Audi показа най-мощното R8
Суперколата се задвижва от 5.2-литров V10 двигател, чиято мощност е увеличена от 525 на 570 к.с. Той работи в комбинация със 7-степенна трансмисия S tronic и система за задвижване на четирите колела quttro. От 0 до 100 км/ч версията R8 Competition ускорява за 3.2 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

Външният вид на Audi R8 Competition е оформен в стила на състезателния Audi R8 LMS. Моделът е получил допълнителни аеродинамични елементи на предна броня, заден дифузьор и антикрило от матов карбон. Джантите и тръбите на изпускателната система са гланцирани, а в интериора са се появили елементи от карбон и светещи прагове с надпис „R8 competition“.
Audi показа най-мощното R8
Предвижда се да бъдат произведени само 60 бройки от модификацията, която ще бъде показана на предстоящия автосалона в Лос Анжелис. Всички машини са предназначени за пазара в САЩ, като поръчки за тях ще се приемат от началото на ноември. Първите доставки ще започнат през януари догодина.

Снимки: Audi

 

Тагове: audi r8
0 от 500
  • #20
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не те знам в БМВ ли работиш, но определено не познаваш моделите А8 1994г. и А8 2014г. нямат нито една обща линия, нито отвътре, нито отвън, нито в мощноста на двигателите, нито в трансмисиите, нито в нищо. Време е да си смениш професията. Очевидно от коли не разбираш.
  • #19
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе вие жени нямате ли си, та се блещите тука на некви тенекии бре? То верно в емблемата има доста дупки, ама тва вашто е :) :) :) :)
  • #18
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Звяр
  • #17
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това е Годзилата на Дошо,негова любима :)
  • #16
    13 rate up comment 7 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Хахахахахаха,Дошоооо,тоя звер изобщо няма да го видиш кога ще прелети покрай теб,докато "пилотираш" рикшата бе.
  • #15
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо се уплаши(е,не в истинският смисъл,по-скоро е респектиран)...сега чака статия за неговите любими марки коли ,като Хюндай,Тойота,Киа,Хонда,Лексус и т.н.,с които да се реваншира,просто само като отговор и заяждане :)
  • #14
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Не е лошо, но лично много повече ми харесва дизайна и линиите на Мазерати Алфиери например!
  • #13
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Тоя дзвер като го видя в огледалото за обратно виждане, че ме настига и веднага отбивам вдясно, спирам, козирувам и след това лееекичко потеглям!
  • #12
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    На Дошльовците им изтекоха лигите по това АУДИ, но не искат да си го признаят!
  • #11
    20 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    DAS *** - красота и изяшество! Само Ламборджини правят по-красиви автомобили! Ааа, сега се сещам и за BMV I8 и тя е много красива кола, останалото е ширпотреба с изгледа на шперплат - дървета отвсякъде!